Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Колишній очільник лісової галузі Рівненщини пішов на угоду зі слідством

Угоду затвердив Вищий антикорупційний суд.

Фото: rivnepost.rv.ua.

Колишній очільник лісової галузі Рівненщини пішов на угоду зі слідством

Вищий антикорупційний суд ухвалив обвинувальний вирок у справі про незаконне збагачення депутата Рівненської облради Віталія Суховича

Минулого року у колишнього головного лісника Рівненської області Віталія Суховича провели обшуки, під час яких знайшли елітні авто, коштовності, золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова та… портрет з бурштину.

Про це повідомляє Центр Протидії Корупції.

Крім того, у нього вилучили готівку у різній валюті в еквіваленті 108 млн грн. Ця сума перевищувала законні доходи його сім'ї на понад 98 млн грн.

Сухович визнав свою провину і пішов на угоду з прокурором. Він отримав 5 років умовного ув'язнення з іспитовим строком у 3 роки.

Також суд зарахував у строк призначеного покарання строк тримання під вартою Суховича з 24 листопада 2023 по 24 січня 2024 року.

Санкція статті про незаконне збагачення не передбачає конфіскації майна, тому суд застосував спецконфіскацію до понад 98 млн грн: 1,34 млн доларів, 1 млн євро та 1,56 млн грн. Сухович також перерахував 5 млн грн на ЗСУ.

До речі, у 2020 році НАБУ вже розслідувало можливу брехню в декларації Суховича, але тоді справу довелося закрити через рішення Конституційного Суду, який скасував відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Додамо, що у 2020 році Сухович був обраний депутатом Рівненської облради від партії «Сила і честь».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Рівненщині жінка пошкодила шість дерев (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel