Слава про смідинську капусту докотилася до столиці
Тож київські телевізійники помчали з телекамерами у Поліську глибинку – на Старовижівщину
Цими днями знімальна група кінокомпанії «Прайм Сторі Пікчерс» завітала у Смідинську громаду, щоб розпочати роботу над фільмом про неординарну страву, яка представляє гастрономічну кулінарну нематеріальну спадщину
Волині, – «Смідинська капуста».
Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Центру культури, дозвілля, спорту та туризму села Смідин Ковельського району.
У соцмережі поділилися знімками із закулісся знімального дня.
Кінокомпанія «Прайм Сторі Пікчерс» знімає 25-ти серійний документальний серіал «Велике Коло. Україна» спільно з «Мегого». Перша частина проєкту «Велике Коло» вже вийшла на «Мегого», «1+1», «Нетфлікс».
Кінокомпанія «Прайм Сторі Пікчерс» знімає 25-ти серійний документальний серіал «Велике Коло. Україна» спільно з «Мегого».
Мета проєкту «Велике Коло. Україна»: зробити документальне дослідження усієї України (кожного регіону) в момент історичної битви за життя. Задокументувати важливий етап становлення нації та допомогти українцям подолати складний період життя. Показати приклади людей, які здійснили свою мрію і досягли успіху під час війни. Познайомити глядачів із прикладами того, як деякі українці змогли свій відчай перетворити на рушійну силу, нагадати про велич і красу наших земель.
Чекаємо виходу повнометражного сюжету про автентичну, традиційну страву, її колорит, людей та цінності кожного, хто готує та куштує цю місцеву смакоту.
Секрет приготування капусти по-смідинськи:
Розтоплюють піч, потім на черен (дерев’яне, перегоріле вугілля) кидають капусту, закривають піч та заліплюють дверцята піском та глієм. Зазвичай цей процес робиться на ніч. Вранці капусту виймають з печі та насолоджуються її ароматом.
Василина СМЕТАНА.
Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно! Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу Волинь ЗМІ