Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На честь Героя з волинського Благодатного створили відеофільм на Київщині

На згадку про відвідування Макарівського історико-краєзнавчого музею учасники дитячої студії «1 плюс 2» зробили спільне фото.

Фото із сайту Макарівського історико-країзнавчого музею.

На честь Героя з волинського Благодатного створили відеофільм на Київщині

Макарівський історико-краєзнавчий музей, що в Київській області, для навчальних закладів своєї громади у стінах виставкового залу проводить уроки історії на тему «Міста Героїв Київщини»

Одне з таких занять нещодавно відбулося з учнями молодших класів Макарівського ліцею № 1. З школярами говорили про історичне минуле й сучасне Макарова. Вони дізналися про вік найстарішого експонату музею – сірники, виготовлені на шведській фабриці.

Костянтин Мрочко  (1984–2022) навіки  залишився 37-річним...
Костянтин Мрочко (1984–2022) навіки залишився 37-річним...

 Детальніше зупинилися на подіях лютого – березня 2022 року. Особливий інтерес у дітей викликали розповіді про Героїв Максима Грицака та Олександра Терлецького. Екскурсійна розповідь доповнювалася показом змістовного й глибокого відеофільму «Герой України Костянтин Мрочко» – про уродженця селища Благодатне Нововолинської територіальної громади.

Зранку 8 березня 2022 року волинські солдати вийшли на захист Макарова. На жаль, у цьому бою загинув Костя…

До слова, про цього безстрашного захисника, який пройшов АТО, а з початком повномасштабної війни повернувся з Ізраїлю в Україну й пішов її обороняти, не один раз писала газета «Волинь».

Як розповів телефоном директор історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз, в основу стрічки лягли факти про село Наливайківка. Там деякий час проживали й тримали оборону цього населеного пункту бійці 14-ї ОМБр, у складі якої був Костянтин Мрочко. А вже зранку 8 березня 2022 року волинські солдати вийшли на захист Макарова. На жаль, у цьому бою загинув Костя… Його тіло шукали майже два роки…

Відеофільм створили учасники дитячої студії «1 плюс 2». Його можна переглянути на ютуб-каналі телекомпанії «Авіс». 

Алла ЛІСОВА.

Реклама Google

 

Telegram Channel