Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Різали ножем, а потім – підірвали»

Валентина Давронова, напевне, не читала настанову Тараса Шевченка: «Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…».

Фото зі сторінки Валентини Давронової у «ВКонтакте».

«Різали ножем, а потім – підірвали»

Російський командир разом із підлеглими жорстоко вбили дівчину з Луганської області

У росії судитимуть трьох російських військових, обвинувачених у викраденні та жорстокому вбивстві дівчини з Луганщини. Один з обвинувачених – командир взводу ВДВ Айдин Жамідулов.

Про це повідомляє «Російська служба Бі-Бі-Сі».

Валентині Давроновій, убитій дівчині, було 23 роки. До свого дня народження вона не дожила 10 днів. За версією слідства, спочатку сам Жамідулов і його підлеглі за його наказом різали дівчину ножем, після чого її тіло підірвали, намагаючись таким чином приховати сліди злочину.

Мати загиблої розповіла в коментарі журналістам, що дівчина в останній рік свого життя винаймала квартиру в населеному пункті Щастя, який був окупований російськими військами в лютому 2022 року.

Увечері 13 січня 2023 року Валентина Давронова відзначала в Щасті Старий Новий рік із подругою, коли їй подзвонив знайомий російський військовослужбовець і наполіг, щоб дівчина приїхала в Луганськ, у кафе «Веселка».

Після цього вона перестала виходити на зв’язок.

На третій день після того, як зв’язок із дівчиною зник, її мати звернулася в «поліцію». Однак там заявили, що вона… «забухала».

Незабаром слідство затримало російських окупантів – командира взводу ВДВ старшого лейтенанта Айдина Жамідулова, рядового, який служив на посаді старшого розвідника ВДВ, Олексія Дорожкіна і командира бойової машини розвідувального взводу, сержанта Романа Плещеєва.

Своїм підлеглим Жамідулов заявив, що Валентина служила в українській армії і нібито займається розвідкою в інтересах ЗСУ.

За твердженням матері загиблої, також нібито було заарештовано четвертого російського військового з позивним «Бугор», проте пізніше його за невідомих їй обставин було знайдено мертвим.

За інформацією російського видання «Коммерсант», Валентину Давронову того вечора вивели з кафе і посадили у вантажівку.

«Офіцер зв’язав їй руки скотчем. Старший лейтенант наказав Олексію Дорожкіну, який поїхав із ними, заклеїти Валентині очі, що той і зробив», – пише видання, посилаючись на матеріали справи.

Своїм підлеглим при цьому Жамідулов заявив, що Валентина служила в українській армії, і нібито займається розвідкою в інтересах ЗСУ.

Мати загиблої заявляє, що вся бригада ретельно приховувала це жорстоке вбивство. «Вони всі, вся їхня бригада, знали про це, кожен трохи в чомусь брав участь. Хтось змивав (кров у лазні), хтось переносив (тіло). Вони ж усі чули її крики, вони ж знущалися з неї не п’ять секунд, там стільки ножових поранень було», – заявила вона.

Євгенія ВАСИЛЕНКО.

Реклама Google

Telegram Channel