Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Скандал: Сердючка в Києві знову заспівала… російською

В Україні – війна, а «воно» співає: «Всьо будєт харашо!».

Фотоколаж із сайту bbc.com.

Скандал: Сердючка в Києві знову заспівала… російською

Очікувано, українці обурилися через це, мовляв, такі пісні треба перекладати або ж відмовлятися від них

На самому концерті теж були незадоволені, які просто пішли посеред шоу, серед них, зокрема, була телеведуча Анна Тульєва та її друзі.

Водночас мовний омбудсмен Тарас Кремінь у коментарі для «Телеграф» пояснив, що Вєрка Сердючка (сценічний псевдонім Андрія Данилка) жодним чином не порушувала закон. «Якщо це пісня авторського виконання, якщо цей співак не заборонений, якщо він є громадянином України і це є в офіційному репертуарі, то – не заборонено», – прокоментував Кремінь.

Однак мовний омбудсмен зазначив, що є питання щодо етичних міркувань. Він наголосив, що у суспільства, звичайно ж, виникатимуть запитання через російськомовні пісні на концерті. 

Кремінь висловив сподівання, що цей скандал спонукатиме інших артистів віддавати перевагу українським пісням, а від російських – відмовлятися повністю.

«Ми категорично підтримуємо ініціативи вітчизняних виконавців, які перейшли на українську мову і переклали свої пісні. Таких прикладів – сотні. Будемо сподіватися, що цей концерт стане не тільки предметом обговорень, а й черговою хвилею українізації у сфері культури», – додав Кремінь.

Лія ЛІС.

Читайте також: «Суд поновив Ірину Фаріон на посаді професорки».

Реклама Google
 

Telegram Channel