Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Сир для фондю та як вибрати фондюшницю

Реклама.

Фото: cheesesommelier.com.ua.

Сир для фондю та як вибрати фондюшницю

Фондю з’явилося в часи Середньовіччя в Альпах – це була смачна та водночас проста страва, яку готували пастухи в холодну пору року, щоб зігрітися. Існує версія, що вони змішували сир, вино та розігрівали суміш в чаші над вогнем до отримання тягучої консистенції. Слава про таку смакоту поширювалась – згодом вельможі уподобали її для своєї трапези та прийому іноземних гостей.

Сьогодні ж приготувати фондю вдома чи на пікніку та насолодитися оригінальним смаком може кожен. Для цього потрібен набір для фондю, сир та інші інгредієнти за бажанням – вино, трави, спеції. 

До речі, придбати якісну фондюшницю, благородні сири, вино та іншу продукцію радимо в магазині Сирний сомельє у Сумах. Широкий асортимент та відмінне обслуговуванням оцінить кожен, ми впевнені. Для жителів інших куточків України можлива доставка товарів до будь-якого міста послугами транспортних компаній.

Який сир підходить для приготування фондю?

Для того, щоб страва вийшла «правильною», не варто обмежуватися одним молочним продуктом – краще обрати два або більше видів, які здатні плавитися. Це можуть бути як знамениті сири для фондю Емменталь, Грюйєр, так і всіма улюблені Гауда, Маасдам або інші напівтверді чи тверді сорти. 

Вельми смачно приготувати фондю з сирами, які мають в собі шоколадні, фруктові, грибні або пікантні нотки, наприклад, коров’ячим Тартуффо з трюфелем, Гауда Піттореск з червоним песто. 

Усе більше популярності набуває фондю з додаванням м’якого сиру, наприклад Брі, Камамбер, сиру з блакитною пліснявою, такого як Горгонзола Дольче, Рокфор та інших. Вони добре плавляться, поєднуються з білими, червоними винами та надають страві особливої вершковості.

Обираємо набір для фондю: що до нього входить та де вигідно придбати

У Сумах в магазині Сирний сомельє для вас представлені набори фондю від голландського виробника Boska. Вироби високої якості та абсолютно безпечні для використання.

З чим вам варто визначитися при придбанні фондюшниці – це з необхідною місткістю чаші. Маємо в наявності набори з чашею 600 мл, яка вміщує до 350 грамів сирної маси – ідеальний варіант для смакування вдвох або закуски для невеликої компанії.

До вашої уваги й більш компактний набір з чашею 300 мл – вона розрахована на меншу кількістю фондю, але ви в будь-який момент можете додати бажану кількістю сирної маси до чаші.

Фондюшницю з кераміки можна ставити в мікрохвильову піч. Якщо для розтоплення сиру та приготування страви ви використовуєте духовку, плиту чи інший прилад, варто взяти для цього кастрюлю чи іншу ємність. Фондюшниця необхідна в естетичних цілях та для підтримання тепла, тягучої консистенції сирної маси.

До набору фондю окрім самої чаші входить свічка та спеціальні виделки. Додатково ви отримаєте інструкцію з використання та рецепт приготування страви.

Набір для фондю здатен прикрасити будь-який вечір вишуканістю та створити атмосферу затишку. До того ж це стильний варіант подарунка своїм близьким, друзям та колегам на День народження, професійне свято чи іншу подію.

Реклама Google

Telegram Channel