Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Катування ув’язнених: ми значно ближчі до росіян, ніж нам здається

Так, чотирьох посадовців конкретно Божківської колонії затримано, злочини зафіксовано.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Катування ув’язнених: ми значно ближчі до росіян, ніж нам здається

ДБР повідомило про викриття в колоніях масштабної системи тортур ув’язнених як способу витискання грошей (йдеться про 10 000 грн на місяць, «щоб не чіпали»: не калічили, не ґвалтували і не били)

Зокрема, в Божківській виправній колонії (Полтавщина) жертвами ставали практично всі, хто туди потрапляв. Один з ув’язнених отримав понад 200 ударів. Загалом в колоніях б’ють ногами, кийками, палицями, викручують руки.

Так, чотирьох посадовців конкретно Божківської колонії затримано, злочини зафіксовано. Але «світить» їм за все це хіба 10 років в’язниці. По-перше, персоналу там гарантовано більше – і незалучених до системи не могло бути. По-друге, загальна чисельність ув’язнених – понад 300 осіб. Якщо «товкли» всіх, то це виходить, що за одного катованого покарання становить 12 днів ув’язнення. Це – щодо справедливості покарання.

Ну – й «ідеологічний момент». Судячи з офіційних описів, персонал конкретно Божківської колонії досі пишається тим, що її заснував НКВС на майні куркулів (так  сьогодні й пишуть про пограбованих, закатованих, вбитих і засланих російськими окупантами українців ). Вони досі мешкають в парадигмі глибокого «совка». Хоча це ніяк не завадило керівництву «незаконно отримувати квартири, офіси, елітні автівки» – ДБР пише тільки про одного посадовця, але дуже сумніваюсь в аскезі всіх інших.

Висновок: ми, на жаль, значно ближчі до росіян, ніж нам здається. 300 років окупації не минули дарма. І на цьому тлі якось сумнівно виглядають жарти про чмобіків, обзивання орками й загальна зневага до ворога. Озирніться довкола…

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, заступник директора ГО «Агентство моделювання ситуацій»

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel