Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Глава Запорізької ОВА вимагає анулювати паспорти у частини громадян з окупованих територій

Колаборанти, які живуть на окупованих територіях, можуть користуватися двома паспортами, в тому числі паспортом громадянина України.

Фото із сайту glavcom.ua.

Глава Запорізької ОВА вимагає анулювати паспорти у частини громадян з окупованих територій

«На сьогодні винесено сотні підозр щодо колабораційної діяльності. Але ж їх, колаборантів, – не сотні, а тисячі», – вважає Іван Федоров

Зараз існує величезна несправедливість: колаборанти, які живуть на окупованих територіях, можуть легко користуватися двома паспортами, в тому числі паспортом громадянина України, і вільно подорожувати країнами ЄС. 

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Він зазначив, що зараз колаборанти можуть прийти до українського диппредставництва у будь-якій країні  переоформити паспорт, наприклад. «Ось це мене більше турбує.  Слід думати, яким чином забрати в колаборантів можливості, скасувати дію паспортів тих громадян, хто не верифікував свої дані на підконтрольній Україні території», – пояснив Федоров. 

Очільник Запорізької ОВА нагадав, що на сьогодні винесено сотні підозр щодо колабораційної діяльності і є десятки вироків щодо колаборантів, але колаборантів, – не сотні, їх тисячі. «Правоохоронна система не справляється, вона – обмежена. Є серед зрадників, колаборантів такі, хто і соціальну допомогу отримав у Європейському Союзі. Правоохоронці встановлюють такі факти, щоб у подальшому всі відповіли за скоєне з Батьківщиною», – додав Федоров (на фото). 

Ірина МІЛЛЕР.

Реклама Google

Telegram Channel