Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Україна екстрадувала у США солдата, який воював проти росії

Крейг Ленг у час перебування в «Правому секторі».

Фото із сайту nv.ua.

Україна екстрадувала у США солдата, який воював проти росії

У чому його звинувачують?

Йдеться про колишнього американського солдата Крейга Ленга, який добровольцем воював проти росії в лавах «Правого сектора». Як пише «Радіо Свобода», там Ленга підозрюють у вбивстві подружжя.

Мін’юст США стверджує, що чоловік «вдався до міжнародної злочинної діяльності, яка включала подвійне вбивство у Флориді, спроби виїхати за кордон для участі в інших актах насильства за межами Сполучених Штатів, а також – змову з метою уникнення виявлення правоохоронними органами шляхом торгівлі зброєю, гранатою та готівкою, щоб використати ідентифікаційні дані іншої особи для подачі заяви на отримання американського паспорта під вигаданим ім’ям».

Крейг Ленг – американський військовий у відставці, учасник місій армії США в Іраку й Афганістані. У 2015-му він прибув в Україну та вступив до лав добровольчого підрозділу «Правий сектор». Понад рік американець провів на фронті, а потім підписав контракт із ЗСУ. Кілька місяців він служив на передовій, брав участь у боях на Світлодарській дузі, а потім звільнився.

Американські правоохоронці розшукують Ленга за підозрою у вбивстві двох людей. За даними слідства, він зі спільником розмістив в Інтернеті оголошення про продаж декількох одиниць зброї. У квітні 2018 року на його пропозицію відгукнулося літнє подружжя. Під час зустрічі у Флориді чоловіка і його дружину застрелили.

За версією слідства, за цим вбивством стоять Ленг та його товариш. Мотив – заволодіти грошима, які привезли жертви. Кошти були потрібні підозрюваним для оплати поїздки до Венесуели, де вони планували воювати проти урядових військ.
Як заявив журналістам український адвокат Ленга, він відкидає усі згадані звинувачення.

Марта ГИЧКО, unian.ua.

Реклама Google

Telegram Channel