Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Малі аграрії Волині зможуть отримати фінансову підтримку від уряду

Кошти отримають аграрії, які мають у власності чи користуванні до 120 га, утримують до 100 корів або до 500 маточного поголів’я кіз чи овець.

Фото Волинська ОВА.

Малі аграрії Волині зможуть отримати фінансову підтримку від уряду

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо надання грантової підтримки малим агровиробникам

Першочергово грантові кошти спрямують на фінансову підтримку аграріїв, які мають у власності чи користуванні до 120 га, утримують до 100 корів або до 500 маточного поголів’я кіз чи овець.

Крім того, збільшено статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, інформує Волинська ОВА. Це суттєво знизить ризики для банків при кредитуванні і стимулюватиме банки співпрацювати з малими та середніми сільгоспвиробниками.

Сільгоспвиробники зможуть отримати таку підтримку:

= 4000 грн на один гектар оброблюваних угідь;

= 7000 гривень на одну корову всіх напрямів продуктивності;

= 2000 грн на одну голову кіз або овець.

Про початок прийому заявок буде повідомлено на сайті Мінагрополітики. Орієнтовно реєстрація розпочнеться в кінці червня.

Довідково: відповідне розпорядження (https://www.kmu.gov.ua/.../pytannia-spriamuvannia-koshtiv...) від 04.06.2024 № 495-р «Питання спрямування коштів, залучених від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку, Міністерству аграрної політики та продовольства» було прийнято на черговому засіданні уряду.

Реклама Google

Telegram Channel