Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Скільки коштуватимуть квартири у Луцьку цього літа?

Фото: dom.ria.com.

Скільки коштуватимуть квартири у Луцьку цього літа?

Покупка квартири надзвичайно важливий крок, адже, більшість людей накопичують кошти на нерухомість не один рік або купують квартиру в кредит. Тому на шляху до здійснення такої мрії як купівля квартири у Луцьку важливо провести аналіз динаміки цін і оглянути десятки варіантів житла. Відкладати покупку також не варто, адже з кожним сезоном ціна за квадратний метр тільки зростає.

Яку квартиру краще купити - на вторинному ринку чи новобудову?

Актуальне питання для всіх, хто планує купити квартиру — вибрати новобудову чи звернути увагу на вторинний ринок. Тут варто відзначити усі за і проти. 

Квартира в новобудові має такі переваги:

  • Сучасні технології будівництва, нові комунікації, просторі холи, ліфти, затишні та естетичні двори — все це ви отримуєте при покупці житла в новобудові;

  • Великий вибір рішень щодо планування. На етапі будівництва ви можете змінити планування від забудовника та внести свої корективи;

  • Трубопровід, каналізація та електропроводка нові, тому вам не доведеться розпочинати ремонт з їх заміни.

  • Ціна, яку пропонує забудовник на етапі будівництва дуже приваблива. Однак, житло потрібно буде чекати не один рік, а якщо воно потрібне зараз, то краще придивитися до дорожчих, але готових варіантів в нових будинках; 

Великою перевагою покупки на етапі будівництва є економія коштів, адже, чим ближче до здачі будинку, тим вища ціна за квадратуру. Це може бути вигідною інвестицією та пасивним доходом. 

Звісно, покупка квартири від забудовника в Луцьку та будь-якому іншому місті України може бути ризикованою. Через складну політичну ситуацію в країні, фінансову нестабільність, а інколи, неблагонадійність забудовника  можна втратити чималі кошти. 

Якщо ви з тих, хто боїться ризикувати та вкладати кошти, коли по факту квартири немає, то краще придивитися до вторинного ринку. Вторинний ринок приваблює покупця своїми численними перевагами:

  • Можливість купити готову квартиру з гарними умовами та проживати в ній певний час перш ніж робити ремонт. Також власники часто продають квартири з базовими меблями та технікою, тому перший час можна буде користуватися всім готовим.

  • Квартири від власника знаходять в обжитих районах, де вже є все необхідне — продуктовий ринок, супермаркети, кавʼярні та зони відпочинку;

  • Не потрібно чекати рік або більше, перш ніж буде здано будинок. В куплену квартиру ви зможете зайти і жити або ж одразу розпочати ремонт;

  • Квартира від власника може обійтися досить дешево. Якщо уважно переглянути всі пропозиції, можна знайти вигідні варіанти, особливо, якщо квартира продається терміново. Тоді можна розраховувати на дуже гарний торг.

Розрахувавши всі за і проти, можна побачити беззаперечну перевагу вторинного житла над новобудовами. Основною з них є те, що в готових квартирах можливо жити вже зараз, на відміну від новобудови, яка спершу потребує обробки стін, підлоги та стелі.

Скільки потрібно коштів щоб придбати квартиру в Луцьку літом 2024 року?

Якщо потрібно придбати новобудову, то ціна залежить від забудовника. Вартість за квадрадратний метр новобудови на початку будівництва стартує від 750 доларів. Тобто, за хорошу однокімнатну квартиру доведеться заплатити понад один мільйон чотириста тисяч гривень. 

Вторинний ринок пропонує різноманітні ціни. Якшо говорити про варіанти під ремонт, то варто підготувати суму близьку до 27-30 тисяч доларів за однокімнатну квартиру та 35-39 тисяч за житло аналогічної площі з ремонтом. За двокімнатну або трикімнатну квартиру 2000-х років в хорошому стані просять від 45 тисяч доларів. Ну а якщо потрібна квартира з готовим сучасним ремонтом, то приготуйтеся заплатити від 50 тисяч доларів за однокімнатну та від 65 за двох або трикімнатну. 

Загалом, двох і трикімнатні квартири дорожчі, але якщо порівняти ціну за квадратний метр, то можемо бачити, що чим більша площа, тим нижча ціна за квадратний метр. 

Як змінилися ціни на квартири в Луцьку за останні 5 років

За останні пʼять років вартість квартир у Луцьку значно зросла. Це можна побачити простеживши динаміку цін. Навесні 2019 року вартість за квадратний метр житла стартувала від 16600 грн, в 2020 році ця сума зросла і становила вже 17800 грн/м2. Наступного року вартість житла зросла на 2 тисячі грн. Ну а навесні 2023 року приріст цін становив майже 40%, тому за квадратний метр житла потрібно було віддати вже 31 тисячу гривень.

В 2024 році ціна вторинного житла становить від 38 тисяч грн за квадратний метр. В залежності від стану квартири ця сума зростає. Тому, якщо ви в пошуках квартири, не баріться, адже вартість буде тільки зростати з кожним роком.

Найкращі райони Луцька для покупки квартири

Луцьк — це досить велике та комфортне для проживання місто, яке стрімко розвивається. Запити на покупку нерухомості в Луцьку зростають щорічно, завдяки чому забудовники активно зводять нові будівлі. 

Кожна ситуація індивідуальна — різні смаки, потреби та бюджет.

Один з найкращих та найкомфортніших районів для проживання в Луцьку — центр міста. Найбільшою перевагою є відмінне сполучення транспорту. З центру можна добратися в будь-яку частину міста та передмістя за 20-30 хвилин. Також в центрі є багато місць для відпочинку — парки, торгові центри, кавʼярні, кінотеатр. Однак, варто бути готовим, що за проживання в самому серці міста доведеться заплатити більше.

Якщо душа лежить до шопінгу та активного соціального життя, то вам підійде Завокзальний район. Тут розміщені два великих ринки та ТРЦ «ПортCity». Транспортна розвʼязка тут не гірше, ніж в центрі, проте, ціни на квартири дещо дешевші.

Для тих, хто вже давно втомився від міської метушні підійдуть райони передмістя, які відміно розвиваються. По інфраструктурі та сполученню передмістя не поступається районам в центрі, проте така місцевість особливо чарівна та відмінно підходить для молодої сім’ї. Липине, Тарасове та Струмівка, саме до цих районів передмістя Луцька варто приглянутися. Дорога до центру міста займає 10-15 хвилин на авто та орієнтовно 20-25 хвилин на громадському транспорті.  Якщо вам хочеться особливої тиші та свіжого повітря рекомендуємо поселитися в Струмівці. З цього району досить близько до міста, а ще в пішій доступності великий ліс.

Реклама Google

Telegram Channel