Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
На Волині дослідили воду у 20 місцях масового відпочинку

Вода досліджена у 20 місцях масового відпочинку населення, зокрема, на 5 пляжах загального користування та міських.

Волинь-нова

На Волині дослідили воду у 20 місцях масового відпочинку

Усі проби відповідають нормативам

Лабораторні підрозділи Волинського центру контролю та профілактики хвороб, його відділів і відділень досліджують воду річок та озер області.

Такий моніторинг якості води відкритих водойм у місцях масового відпочинку дозволяє запобігти поширенню небезпечних інфекційних захворювань під час пляжного сезону.

На початок червня проведено 360 досліджень за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, усі проби відповідають нормативам.

Вода досліджена у 20 місцях масового відпочинку населення, зокрема, на 5 пляжах загального користування та міських.

У разі виявлення невідповідних проб води відкритих водойм, керуючись законодавством України, органам місцевого самоврядування, власникам місць масового відпочинку будуть надані рекомендації щодо своєчасного інформування населення з даних питань, виставлення попереджувальних знаків про заборону купання у водоймах.

Моніторингові дослідження безпечності та якості води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення області тривають.

Пам’ятайте, що літня спека створює умови для поширення збудників, що викликають харчові отруєння та кишкові інфекції. Захворіти можна через споживання несвіжої їжі, вживання зараженої води, а також під час купання у забруднених водоймах.

Не варто забувати, що плавання пов’язане із певними ризиками, тому:

= обирайте безпечні місця для купання (це стосується як місцевих пляжів так і басейнів);

= не плавайте у спекотні години та подбайте про захист від сонця;

= прийміть душ, після того, як ви поплавали;

= не плавайте, якщо маєте рану чи відкритий поріз;

= купайтеся в місцях, де є рятувальники.

Наголошуємо, що купатися можна у чистих водоймах біля офіційно відкритих для відпочинку пляжів і рекреаційних зон, зазначає Волинський центр контролю та профілактики хвороб.

Telegram Channel