Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Делегація з Горохівщини побувала з робочим візитом на Закарпатті

Представники громад обговорили план реалізації спільних заходів.

Фото: Facebook.

Делегація з Горохівщини побувала з робочим візитом на Закарпатті

З метою підписання Договору про співробітництво між Горохівською міською та Горінчівською сільською територіальними громадами та обміну кращими практиками у сфері освіти та безпеки 4-5 червня 2024 року представники органів місцевого самоврядування Горохівської, Горінчівської громади (Закарпатська область), проєкту USAID «ГОВЕРЛА» зустрілися в селі Горінчово Хустського району Закарпатської області

У рамках заходу на території Горінчівської сільської територіальної громади  відбувся круглий стіл із презентацією реалізації Програми розвитку малого та середнього підприємництва, обмін досвідом щодо промоції громади через збереження нематеріальної культурної спадщини, розвитку професійної освіти, надання послуг для місцевих мешканців у здобутті професій, налагодження співпраці  з місцевим бізнесом, розвитку туристичного бізнесу, формування туристичного магніту громади, вибудовування ефективного діалогу між суб’єктами господарювання та органами місцевого самоврядування через укладання угоди про соціальне партнерство. 

Про це повідомляє Горохівська міська рада.

«Учасники заходу мали можливість ознайомитися, як відбувається практична реалізація вказаних напрямків роботи в Горінчівській громаді відвідавши Садибу Казкаря, комунальний заклад «Горінчівський міжшкільний ресурсний центр», буйволину екоферму «Райський куточок», підприємство легкої промисловості з іноземними інвестиціями ТОВ «ТРІО», малу ГЕС «Нижній Бистрий» (ТОВ «Акванова Девелопмент») із надувною греблею, малу ГЕС «Нижній Бистрий».

Також учасники ознайомилися з досвідом діяльності громади у сфері підтримки вимушених переселенців та сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, дізналися про залучення донорських коштів для реалізації проєктів у сфері соціального захисту. Відвідали Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Домашнє тепло» та шелтер для ВПО на базі гуртожитку Нижньобистрівської гімназії. Всі локації справили незабутнє позитивне враження на делегацію з Горохівської громади.

Представники громад обговорили план реалізації спільних заходів у межах Договору про співробітництво та напрямки розширення майбутньої співпраці.

Щиро вдячні Горінчівській громаді та проєкту USAID «Говерла» за можливість ділитися досвідом та спільно досягати успіху!» - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також: «На Волині дослідили воду у 20 місцях масового відпочинку».

 
 
 
 
 
 
Telegram Channel