Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Через будівництво московської церкви село на Волині «прославилось» на всю країну ((Відео)

Наразі під покровом мц в Україні залишається 11 тисяч парафій.

Фото із сайту bug.org.ua.

Через будівництво московської церкви село на Волині «прославилось» на всю країну ((Відео)

Село Мишів Іваничівської громади «прославилось» на всю Україну. Причина – будівництво церкви УПЦ МП, яке почалося тут у березні. Цю подію згадали у популярному ютуб-проєкті «Телебачення Торонто»

У сюжеті «Агенти рф у рясах: що відбувається з московським патріархатом останні два роки», який днями вийшов на популярному ютюб-каналі «Телебачення Торонто», згадали і побудову московського храму в Іваничівській громаді.

Про це пише Буг.

Ведуча повідомила, що поки ПЦУ відвойовує старі храми, упц мп створює нові. І це, мовляв, не дивно, адже будь-який МАФ може стати храмом упц мп з тисячолітньою історією, якщо ти достатньо сміливий. У приклад ведуча навела ситуацію в Мишеві, в якому з простої хати роблять московську церкву (на фото). 

Також у цьому сюжеті ведуча проінформувала, що наразі під покровом МЦ в Україні залишається 11 тисяч парафій. Вона зазначила, що за час повномасштабного вторгнення росії, СБУ відкрила близько 70 кримінальних проваджень щодо представників упц мп. 16 із цих справ — проти митрополитів. Кліриків МП, за її словами, звинувачують у державній зраді, колабораціонізмі, розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. І цьому, мовляв, є вагомі докази. Однак для вірян московських церков це всерівно нічого не означає і вони продовжують виправдовувати своїх священників і ходити в ці храми.

Ведуча наголосила, що росія використовує упц мп, як свою агентурну мережу. Вона запевнила, що московському патріархату не місце в Україні і закликала підтримувати ПЦУ. 

Нагадаємо, наприкінці березня стало відомо, що в селі Мишів Іваничівської громади хочуть побудувати церкву упц мп. Тоді більшість місцевих мешканців виступили проти цього. І після розголосу в ЗМІ будівництво «приморозили». Однак чи надовго – невідомо. 

Читате також: «На Волині горе-водій нашкодив – і втік».

Реклама Google
 

Telegram Channel