Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У виші на Волині відбувся фестиваль-конкурс вокальної майстерності «Співоче поле»

Нагороди переможцям вручали члени журі, виконавчий директор фестивалю Василь Закрева та внучка Андрія Гордійчука – Анастасія.

Фото: vnu.edu.ua.

У виші на Волині відбувся фестиваль-конкурс вокальної майстерності «Співоче поле»

На базі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс вокальної майстерності імені Андрія Гордійчука

Фестиваль-конкурс носить ім’я Андрія Гордійчука – талановитого митця Волинського краю, науковця та педагога, заслуженого діяча мистецтв України, професора, мудрого керівника, який багато років був деканом факультету культури і мистецтв, засновником і художнім керівником чоловічого вокального квартету «Акорд». На згадку про світлу пам’ять Андрія Гордійчука його колеги, рідні та близькі з факультету організовують міжнародний фестиваль.

Про це йдеться на сторінці навчального закладу.

Упродовж тижня відбувалися конкурсні прослуховування учасників другого туру фестивалю-конкурсу в очній і дистанційній формі, серія методичних заходів. Кращі з кращих конкурсантів виступили на гала-концерті.

Авторка ідеї та засновниця фестивалю-конкурсу Анна Зарицька зауважила, що, організувавши дійство, колективу однодумців вдалося вже втретє здійснити мрію Андрія Миколайовича, яку він не встиг утілити у життя. Вона подякувала оргкомітету, усім учасникам і їхнім керівникам. За її словами, до конкурсу доєдналися не лише учасники з України, а й із Польщі, Латвії та Словенії.

До вітального слова запросили і проректорку з навчально-виховної роботи та комунікації Наталію Благовірну, яка передала присутнім вітання від ректора Анатолія Цьося.

«Приємно, що вже втретє в Університеті відбувається такий грандіозний конкурс. Для нас це ще й пам’ять про велику людину, яка вклала чимало зусиль, щоб зростало виконавське та сценічне мистецтво на Волині. Університет активно розвивається, пам’ятаючи тих, хто стояв біля витоків і закладав основи. Приємно, що цей конкурс став міжнародним. Віримо, що вже наступного року наступить мир й учасники із закордону зможуть особисто приїхати», – зауважила Наталія Благовірна.

Декан факультету культури і мистецтв подякував усім присутнім за те, що долучилися до фестивалю.

«Думаю, Андрій Миколайович бачить, що ми працюємо в правильному руслі й ідемо правильною дорогою», – резюмував Віталій Охманюк і додав, що наступного року профільному факультету виповнюється тридцять років. 

Після слів урочистостей на сцену виходили учасники гала-концерту. Перед оголошенням результатів запросили й чоловічий вокальний квартет «Акорд», які були членами журі фестивалю-конкурсу.

Згодом учасники отримали дипломи та медалі різних ступенів. Також було визначено володарів трьох Гран-прі – по одній у кожній із номінацій.

У номінації «Вокальні ансамблі» перемогло тріо «Б’ютіз», серед хорових колективів кращим став хор старших класів Луцької музичної школи № 1 імені Фредерика Шопена «Інтрада», а у номінації «Хоровий спів» – Віталіна Спічак.

Нагороди переможцям вручали члени журі, виконавчий директор фестивалю Василь Закрева та внучка Андрія Гордійчука – Анастасія. Окрім цього, звукорежисер Роман Сорока вручив сертифікат на запис пісні Владиславі Волинець. Фестиваль-конкурс відбувся за сприяння та спонсорської підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel