Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У лісах Волині у вольєрах вирощують диких звірів (Фото)

На Волині вольєрне господарство активно стало розвиватися останні 8 років.

Фото: Фейсбук.

У лісах Волині у вольєрах вирощують диких звірів (Фото)

Огорожа у лісі – саме так виглядає створення комфортних умов для проживання тварин

Це контрольоване середовище, куди заселяються і де перетримуються дикі звірі, поки не стануть готовими до проживання в лісі.

Про це розповідають у Поліському лісовому офісі.

Це найкраща практика відносно швидкого розведення диких тварин, яку використовують в усьому світі. І яка довела свою ефективність уже в Україні.

У веденні мисливського господарства немає результату через місяць чи півроку. Справа збільшення популяції тварин – це щоденні завдання на роки.

На Волині вольєрне господарство активно стало розвиватися останні 8 років.

Такі середовища створені у всіх філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України», де ведеться мисливське господарство.

І таким чином вдалося наростити кількість основних видів тварин – в основному кабанів та оленів. А також фазанів. Про це часто читаємо у соцмережах – зустрічі з дикими тваринами стали звичними.

Такі споруди є тимчасовими і періодично змінюють місцерозташування – старі забираються через зношення, облаштовуються нові.

Нинішні локації – у лісових масивах філій «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» «Ківерцівське лісове господарство», «Камінь-Каширське лісове господарство», «Любешівське лісомисливське господарство», «Ковельське лісове господарство», «Городоцьке лісове господарство», «Маневицьке лісове господарство», «Любомльське лісове господарство», «Ратнівське лісомисливське господарство».

Як стверджують лісівники, створення таких середовищ та утримання в них тварин – досить складна та вартісна справа. Але однозначно – дуже важлива.

Адже ця робота дозволяє забезпечити контрольовані умови для розведення рідкісних або цінних видів тварин, збільшуючи їх чисельність.

В умовах, де диким тваринам загрожують хижаки, браконьєрство або зміни в середовищі існування, вольєри забезпечують комфортне місце для життя.

Також вони можуть служити місцем для реабілітації поранених або хворих тварин перед їх поверненням у дику природу. Дозволяють фахівцям проводити спостереження та дослідження в контрольованих умовах, що сприяє кращому розумінню поведінки і потреб тварин.

Сучасні вольєри можуть використовуватися для освітніх цілей та еко-туризму, підвищуючи обізнаність громадськості про охорону дикої природи.

Такі є, наприклад, на території Воротнівського ліснитцва філії «Ківерцівське лісове господартсво» та в Шацькому лісництві філії «Любомльське лісове господарство».

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У лісах Волині олені привели потомство (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel