Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
В Україні створюють власні керовані авіабомби

Буде москалям лихо!

Фото із сайту ukr.net.

В Україні створюють власні керовані авіабомби

Незабаром будуть випробування

За словами начальника авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергія Голубцова, російські окупанти часто використовують керовані авіабомби, тому що у країні-агресорі, росії, раніше відбувся процес переозброєння.

«У нас зараз ідуть також роботи по переобладнанню і створенню своїх коригованих авіабомб на базі звичайних вільнопадаючих. Там є конструктивні деякі нюанси, треба підібрати крило, GPS-модуль, а також – модуль управління», – сказав Голубцов.

За його словами, перші випробування українських керованих авіабомб мають розпочати «через декілька тижнів».  «Поки використовуємо бомби західного виробництва: GBU-39, GBU-62. Різних калібрів, різних бойових частин, як проникаючих, так і касетного типу. Залежить від того, яка це ціль. І ефективність їх вражає. Якщо вдається подолати систему ППО росіян, то це 100% влучання в ціль», – наголосив представник ПС ЗСУ.

Він пояснив, що наші Повітряні сили використовують ту зброю, яку надають партнери України. «Ця зброя надходить до нас в обмеженій кількості. По-перше, було питання переобладнання літаків, це не так швидко робиться, але в нас вже є достатньо переобладнаних літаків. Для того, щоб зрозуміти ефективність зброї і скільки її треба, необхідно було спочатку спробувати. Нам дали пробні партії, вони показали свою ефективність, і на сьогодні ми маємо набагато більше замовлення», – зазначив Голубцов.

Марта САЛО.

Читайте також: «У Володимирі рятувальники надали допомогу жінці, яка потрапила в автопригоду».

Реклама Google

Telegram Channel