Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Як лісник із Рівненщини, який крав мільйонами, уникнув тюрми

«І щуку кинули у річку…». Переконані, таких грошей, які знайшли в депутата-лісівника, ви ще не бачили.

Фотоколаж із сайту rivnepost.rv.ua.

Як лісник із Рівненщини, який крав мільйонами, уникнув тюрми

Депутат, у якого виявили незадекларовані 4 «лимони зелених», погодився на конфіскацію й дістав умовний строк

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім заступником директора Поліського лісового офісу державного підприємства «Ліси України», депутатом Рівненської обласної ради Віталієм Суховичем.

За даними видання «Слово і діло», він визнав вину й дав свідчення проти себе. Рішення передбачає конфіскацію в нього 98 млн грн. Окрім того, депутат добровільно переказав 5 млн грн на допомогу Збройним силам України й «мав належну процесуальну поведінку»,йдеться в документі. «Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 2 травня 2024 року між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й обвинуваченим у кримінальному провадженні. Визнати (Суховича) винуватим у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 368-5 Кримінального кодексу України (придбання нелегальних доходів)», – цитують журналісти рішення суду.

Віталій Сухович визнав вину й дав свідчення проти себе. Рішення передбачає конфіскацію в нього 98 млн грн. Окрім того, депутат добровільно переказав 5 млн грн на допомогу Збройним силам України.

Обвинуваченому призначено покарання у вигляді 5 років умовного позбавлення волі з випробуванням на три роки. Також суд застосував спецконфіскацію до 1,34 млн доларів США, 1,034 млн євро і 1,56 млн грн, вилучених у Суховича.

Державне бюро розслідувань 25 листопада 2023 року повідомило депутату підозру в нелегальних доходах на мільйони доларів. У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки в будинку й на робочому місці депутата і членів його сім’ї. Було вилучено лише готівкою понад 4 млн доларів у різній валюті. У бюро зазначали, що цих грошей не вказано в декларації посадовця.

ДБР також виявило у нього автомобілі Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350E, BMW X5, коштовності й дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота. Під час обшуку також виявили два пістолети, автомат Калашникова з боєприпасами до нього. Через підставних осіб депутат є власником чотирьох земельних ділянок у Рівному, де триває будівництво котеджів, заявляли детективи.

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel