Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Мама – «зв’язкова». Колонка волинської журналістки

«Яка моя мета? Хочу, щоб мої діти були дружніми, а з часом і мали готовність взяти відповідальність одне за одного».

Фото із сайту ukr.net.

Мама – «зв’язкова». Колонка волинської журналістки

– Мам, а нащо ти мою фотку хлопцям відправила? –  А як то вони такого важливого про тебе не будуть знати?!  – відказую і бачу, як «розпливається» в усмішці обличчя малого

Найменшенький питає про світлину з його свята останнього дзвоника. Тепер він – уже другокласник. А в нашому сімейному фотоархіві з’явилися премилі знімки хлопчика, який ще недавно, здавалось би, закінчував дитсадок. Звісно, що я надіслала їх і своїм старшеньким, які працюють і вчаться в столиці. Між своїми дітьми я – активна «зв’язкова». Що це означає?

Розповідаю їм новини: старшим – про школу і кумедні ситуації з меншими, меншим – про роботу, історії й досвід старших. Надсилаю фото. Особливо люблю розповідати одним про досягнення інших. Організовую і подарунки. Роблю це цілеспрямовано. А іноді, зізнаюся, навіть перебільшую чиюсь із них цікавість до іншого. Мовляв, питали хлопці (а так ми – луцька частина сім’ї – називаємо київську частину), що там у школі, як справи. Упевнена, що такі мої дії тримають увагу дітей одне до одного незгасною та зміцнюють зв’язок між ними, попри те, що вікова різниця й життя у різних містах дистанціюють їх. 

Яка моя мета? Хочу, щоб мої діти були дружніми, а з часом і мали готовність взяти відповідальність одне за одного. Коли старші були меншими, звичайно, бувало усяке: і билися, й мирилися, й знову «чубилися». Тепер з утіхою бачу, що вони мають спільні теми й потребу ділитися досвідом. Іноді навіть криються від нас, батьків. Це мене аніскілечки не бентежить. Не все і батьки мусять знати. Головне, щоб кожен з них розумів і відчував: наша сім’я при потребі слугуватиме їм опорою. Якщо не батьки, то хтось із братів або сестра з готовністю допоможуть. 

А поки «зв’язкова» готова працювати й надалі!

Маєте свої відкриття, як жити з дітьми так, щоб між вами були повага і співчуття, – діліться. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова – 43016, м. Луцьк, вул. Ковельська, 2, «Цікава газета на вихідні».

Оксана КОВАЛЕНКО, мама.

Реклама Google

Telegram Channel