Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Що цього разу заховали на Волині: «Млин меле – мука буде, язик меле – біда буде»

А Вас слабО відгадати?!?

Фото з архіву volyn.com.ua.

Що цього разу заховали на Волині: «Млин меле – мука буде, язик меле – біда буде»

Це народне прислів’я і стало однією із головних підвалин запитання, відповідь на яке сьогодні оголошуємо. Звісно, як і всім відома нам із дитинства казка Лесі Українки «Біда навчить», опублікована ще 1891 року

Але, за правилами вікторини, насамперед ми нагадуємо те завдання, яке не давало вам спокою протягом якщо не кількох днів, то, принаймні, годин. Ну яка ще газета може так не відпускати вас від себе? Тому не гайте часу, а передплатіть її і на ІІ півріччя!

«Спецзавдання» – 3 (2024)

Сьогодні ми заховали транспортний засіб, на який вас виведе цей асоціативний ряд: популярне судно; відома в нас авторська казка; «скачки, пісні і ридання»; один із найкращих мультфільмів, створених у Києві;  час, коли треба відчиняти ворота; популярна приказка про млин; навіть – лихо.

Що за транспортний засіб ми  заховали у гранатобузі?

Як ми і передбачали, більшість наших учасників як слово-відповідь вказували яхту «ПоБІду» («ПобЄду») із чудового мультсеріалу «Пригоди капітана Врунгеля», створеного 1976 року на «Київнаукфільмі» режисером Давидом Черкаським за сюжетом однойменної повісті Андрія Некрасова. Але мультик – теж було похідне, як і прислів’я та казка. Бо ми мали на увазі двоколісний однокінний візок на одну або дві особи, який називається… бідА. Так, так – «скачки, пісні і ридання…».

Адже «біди й возом не об’їдеш», тому у народі й кажуть: «Прийшла біда – відчиняй ворота».

Тож хто з наших учасників все ж таки правильно вказав слово-відповідь «Біда», ви дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також на сайті volyn.com.ua.

Реклама Google

Сподіваємося, що в наступному номері ми вже оголосимо ім’я весняного переможця нашого конкурсу і розпочнемо літній. Тож нині знову завдання лише на один тур: хто першим надішле відповідь, той і стане переможцем.

«Спецзавдання» – 5 (2024)

«Десь, колись, в якійсь країні, проживав...».  Пригадуєте «Давню казку» Лесі Українки? Так от, сьогодні запитання – теж із далекого минулого. Хоча наштовхнув на нього драйвовий патріотичний твір із сучасного. Не про поета нещасного, а про щасливого короля.

Асоціативний ряд із цим твором: край, «С», «С», «С», «Дзвін», «пацьори», «команда», «образ», «настоянка з медом», «круті дівчата», «свобода»...

Ім’я якого короля оспівано у творі?

Слово-відповідь треба надіслати до 20 червня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: У місті на Волині розшукують відомого будівельника – може бути озброєний (Відео).

Telegram Channel