Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Новий заклад у Горохові: тут готують, як найріднішим людям. А воїнам - безкоштовно

Колектив «Big Family» у день відкриття кафе вітала берегиня родин Краков’яків-Шевченків Катерина Онуфріївна Шевченко (друга зліва).

Фото з архіву родини Шевченків - Краков'яків.

Новий заклад у Горохові: тут готують, як найріднішим людям. А воїнам - безкоштовно

Цьогоріч на початку березня в Горохові відкрили новий заклад харчування із незвичною для провінційного містечка назвою «Big Family». Ззовні він привабливий оригінальним дизайном, а всередині вражає аурою доброзичливості по-горохівськи та ароматами по-українськи, й не тільки. Чим у ньому ще подивували горохівчан і гостей міста знані на Волині підприємці Ольга Краков’як і Володимир Шевченко, хто надихає брата й сестру на меценатство в мирні роки та на безкорисливе волонтерство в час воєнного лихоліття? Розповідь про те, наскільки затребуваним і успішним може бути бізнес, збудований на фундаменті родинної злагоди, було неймовірно цікаво почути, як мовиться, з перших вуст

Спершу був «Дар»

Побувавши в «Вig Family», що в перекладі з англійської – «Велика родина», щиро радію за Ольгу й Володимира – героїв своїх публікацій, в яких йшлося про підприємливість чи доброчинство. Відкрита ними їдальня теж швидко стала улюбленим місцем гурманів. Водночас кафе вподобали для зустрічей закохані й молодь, котрі замість комп’ютерів віддають перевагу живому спілкуванню, так би мовити, з елементами смачної кухні. При вході в це затишне приміщення на чільному місці важко обминути поглядом скриньку для пожертв на ЗСУ, а військовослужбовців, дороги яких пролягають через волинський Горохів, заклад пригощає за свій рахунок.

 – По іншому бути не може, – каже пані Ольга, не роблячи жодних секретів із реалізованих та нових бізнес-планів своєї родини.

Загалом «Big Family» горохівчани сприймають як дочірню світлицю супермаркету «Дар», який Ольга Краков’як і Володимир Шевченко відкрили в 2011 році. Спершу магазин, назву якого в сім’ї асоціювали з бажанням дарувати людям задоволення від покупок, був порівняно невеликим, але, попри чималу кількість крамниць у місті, багато горохівчан закупи продуктів харчування саме в «Дарові» зробили приємною сімейною традицією. Перед війною поруч зі старим приміщенням підприємці звели великий сучасний супермаркет із великим асортиментом на прилавках та стравами по-домашньому, приготовленими на очах у покупців. Усі ці зміни бачилися, звісно, разюче гарними, а ось свіжість і якість товарів досі залишилися похвальними.

Букети своєї любові вдячні діти Ольга й Володимир дарують найдорожчій матусі щодня і з нагоди усіх свят.
Букети своєї любові вдячні діти Ольга й Володимир дарують найдорожчій матусі щодня і з нагоди усіх свят.

 «Ми з Володею, як «плюс» і «мінус»

У день нашої зустрічі з Ольгою В’ячеславівною, її брат і партнер по бізнесу Володимир В’ячеславович повіз на фронт чергову гуманітарну допомогу від парафіян церкви Різдва Христового міста Горохів.

– Ми з братом, ніби «плюс» і «мінус». Він – спокійний у рішеннях, небагатослівний, має завжди аргументовану думку. А я – генератор нових ідей, які обожнюю реалізовувати швидко, – каже моя співрозмовниця з привітністю, притаманною всім її Шевченкам-родичам.

– До війни ми багато подорожували й вирішили, що горохівчани (та й усі українці) повинні мати сервіс, ще кращий, як за кордоном!   

Нині діючий заклад – давня Олина мрія, бо кухня – теж її улюблена стихія. І в «Дарові», і в нововідкритому кафе куховарять за принципом: «Готуємо те, що їли б удома, й так само смачно, наче для найрідніших людей». Під ці слова за червоним і щавлевим борщами, солянкою й супами, чанахами, за гарнірами видів чотирьох, котлетами, рибою, биточками, гуляшем, відбивними, шашликами, салатами, компотами, соками та іншою смакотою якраз обідньої перерви шикується черга. До слова, від оригінальних авторських десертів та булочок на чималій вітрині очі теж розбігаються, як і від апетитних страв. Ціна – цілком помірна: ситний комплексний обід коштує приблизно 100 гривень.

Однак пані Ольга не обмежується цим шикарним меню, вже вподобаним працівниками місцевих організацій та установ, мандрівниками та жителями довколишньої округи. В їдальні в дні постів пісні страви будуть улюбленими, як і скоромні. В уяві власниці – страви італійської кухні. Враховано й смаки нинішньої молоді: скажімо, стейки чи гамбургери пані Ольга теж обіцяє особливі, а надзвичайним попитом користуватимуться призабуті українські смаколики: палюшки, книдлі…

«Любові до всього, що робимо, нас навчила мама»

Про свою професійну справу Ольга Краков’як говорить із повагою, про нові наступні кулінарні зобов’язання – з відповідальністю, а колективи, котрі працюють у «Дарі» та «Big Family», величає великою родиною. Ця елегантна бізнеследі може на найвищому рівні провести майстер-клас із підприємництва й у робочий час-пік закотити рукави й мити посуд нарівні з колегами. Вона готова годинами із захопленням розповідати про те, як все встигає на кухнях в обох закладах торгівлі шеф-кухар Ірина Сусь, про свою колишню однокласницю й щирість та професіоналізм нинішнього  виконавчого директора «Big Family» Тетяну Дорощук. Жінки гордяться сокровенним – дружбою своїх батьків, від яких перейняли її дорогоцінним спадком. Чудові робочі й родинні стосунки з Юлією Шевченко, дружиною брата Володимира: «Вона мені, як сестра. Юля додала дуже багато ідей у нашу родинну професійну справу». Ольга В'ячеславівна знає радощі й тривоги кожного свого працівника, і це воістину до честі справжньої лідерки, якій команда почувається вдячною за людяність і довіру.

– До війни ми багато подорожували й вирішили, що горохівчани (та й усі українці) повинні мати сервіс, ще кращий, як за кордоном! – міркує моя співрозмовниця, пригадуючи, як руйнувала всі внутрішні стіни колишнього супермаркету, щоб відкрити у ньому сучасне кафе з дитячим куточком, і як зробить цей заклад улюбленим місцем відпочинку горохівських родин. А ще досвідчені підприємці Володимир Шевченко і Ольга Краков’як навіть у найменшій бізнес-справі радяться з мамою Катериною Онуфріївною.

– Мама змалку навчила нас поваги до людей, до Бога й своєї родини, а ми з братом щодня потребуємо її мудрості, доброго слова, любові, наче сонця. Усім завдячуємо їй! – від цих сердечних слів вдячних дітей у закладі стало ще затишніше й світліше!

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Реклама Google

Telegram Channel