Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
А в центрі уваги творців фільму –  самобутнє й неповторне село Сваловичі

У цьому автентичному селі місцева архітектура… завмерла на середині минулого століття.

Фото із фейсбук-сторінки НПП «Прип’ять – Стохід».

А в центрі уваги творців фільму –  самобутнє й неповторне село Сваловичі

Відомий мандрівник, письменник, бізнесмен Артемій Сурін (Artemy Surin) разом із командою кінокомпанії «Прайм Сторі Пікчерс» відвідали Національний природний парк «Прип’ять – Стохід»

Робочий момент зйомок документальної кінорозповіді.
Робочий момент зйомок документальної кінорозповіді.

 Мандруючи водним маршрутом з озера Люб’язь, що в однойменному селі на Любешівщині, по річці Прип’ять, вони знімали прекрасні ландшафти Поліської Амазонії для документального фільму «Велике коло. Україна». За словами продюсера Олександра Максимчука, цей фільм – багатосерійна кінорозповідь про те, як живуть українські регіони під час війни. Найбільше цікавили команду туристичні об’єкти Національного природного парку «Прип’ять – Стохід». 

Особливу увагу творці фільму звернули на самобутнє й неповторне село Сваловичі – його історію, стиль життя та збережені ремесла, що відомі в поліському регіоні. Природа заплав річок, лісів та боліт зачарувала операторів пташиним світом, рослинністю та збереженим станом.

Природа заплав річок, лісів та боліт зачарувала операторів пташиним світом, рослинністю та збереженим станом. 

Задокументувати важливий етап становлення нації та допомогти українцям подолати складний період життя, показати людей, які здійснили свою мрію і досягли успіху, попри війну, нагадати про велич і красу наших земель – це основні завдання творців фільму.

З командою Артемія Суріна працювали Юрій Корх, Віта Андрусик, Володимир Труш та Василь Павлюковець.

До речі, на початку червня на території Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» працювала група експертів з Рамсарської конвенції. Вони досліджували сучасний стан водно-болотних угідь міжнародного значення, зокрема на Поліссі. Спільно з представниками парку, оглянули водні, болотні та лісові екосистеми й еолові форми рельєфу, прилеглі до водно-болотних угідь. Міжнародні експерти почали розробляти методологію оцінки впливу війни на Рамсарські угіддя. Сьогодні у зоні ризику перебувають 600 тисяч гектарів водно-болотних угідь міжнародного значення.

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel