Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Факультет фізкультури, спорту та здоров'я Луцького вишу відзначив 55-річчя

За підсумками спортивного сезону минулого року факультет Лесиного вишу посів третє місце в спартакіаді серед закладів вищої освіти.

Фото: Фейсбук.

Факультет фізкультури, спорту та здоров'я Луцького вишу відзначив 55-річчя

З нагоди ювілею заснування відбулась урочиста академія

Декан факультету фізичної культури, спорту та здоров'я ВНУ Василь Пантік розповів, що за час існування факультету було підготовлено понад 10 тисяч фахівців галузі, серед яких заслужені тренери та працівники фізичної культури і спорту України, учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор, заслужені майстри спорту України та міжнародного класу. Нині на тут навчається понад 850 студентів.

Про це інформують у Волинській обласній раді. 

«Наш факультет фізичної культури, спорту та здоров’я є одним із найсильніших в державі, адже за підсумками спортивного сезону минулого року ми посіли третє місце в спартакіаді серед закладів вищої освіти. Ми маємо потужну матеріально-технічну базу, сертифіковані спортивні арени, сучасні навчальні аудиторії, які оснащені новітнім обладнанням, інтернетом та цифровим зв’язком. Маємо програму «Гостьового професора», кожного семестру нашим здобувачам освіти читають лекції професори та науковці з США та Канади. Ми гордимося своїм науковим потенціалом, адже маємо докторську раду та програму подвійного диплому. У нас плідна міжнародна співпраця з науковими інституціями Словаччини, Чехії, Польщі, Німеччини, Канади та США. На нашому факультеті культивується 21 вид спорту, є 13 професійних команд та спортивні школи, які прославляють наш університет і доповнюють золоті сторінки, написані нашими попередниками», - наголосив Василь Пантік.

Ректор вишу Анатолій Цьось додав, що на березі озера Світязь, де розташована база відпочинку «Гарт», триває будівництво сучасного спортивного комплексу, що значно підсилить матеріальну базу факультету. «Найголовніше, що цей факультет дає якісну освіту і формує небайдужу людину, яка може ефективно працювати в різних галузях суспільного життя. Тут збалансовано усі основні види діяльності, є кваліфікований професорсько-викладацький склад, умови і засоби для навчання. Тут добре розвивається наукова робота. Ще однією особливістю факультету є студентоцентризм. Студенти та викладачі охоче займаються волонтерством та долучаються до спортивно-масових заходів на підтримку ЗСУ», - зауважив він.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук переказав слова вітань з нагоди ювілейної дати від голови Волиньради, очільника регіонального осередку НОК України Григорія Недопада та усього депутатського корпусу. «Я маю велику шану і повагу до усіх, хто гартує тіло і дух юного покоління. У школі моїм найкращим і найулюбленішим наставником був саме вчитель фізичного виховання В’ячеслав Ліневич. Саме він вплинув на формування мене як особистості, запалив бажання займатися спортом та завжди працювати над собою. Сьогодні тут зібралася спортивна еліта нашої області. Викладачі та випускники цього факультету вчать молодь найважливішого - ставити високу мету і досягати її», - підкреслив він.

Юрій Поліщук також вручив відзнаки обласної ради кращим науковцям та працівникам факультету фізичної культури, спорту та здоров'я ВНУ ім. Лесі Українки.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Хто тріумфував на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, де Україна здобула аж 6 медалей.

Реклама Google

Telegram Channel