Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Письменник Сергій Жадан офіційно долучився  до Нацгвардії

«Проходжу вишкіл. Служу українському народу».

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan.

Письменник Сергій Жадан офіційно долучився до Нацгвардії

Він оприлюднив свої перші фото у військовій формі

За словами культового письменника та рок-музиканта, він приєднався до лав 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія». 

«Проходжу вишкіл. Служу українському народу», – повідомив Сергій Жадан, який є одним з найвідоміших українських письменників у світі. 

Він також є фронтменом популярних музичних гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма». У його творчому доробку відомі романи «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Інтернат», поетичні збірки «Цитатник», «Ефіопія», «Життя Марії», «Тамплієри», «Скрипниківка».

До вступу у ЗСУ Жадан надавав волонтерську допомогу військовим, а також заснував благодійний фонд, який допомагає культурним та освітнім організаціям. 

До вступу у ЗСУ Жадан надавав волонтерську допомогу військовим, а також заснував благодійний фонд, який допомагає культурним та освітнім організаціям. У 2022 році письменника було висунуто на Нобелівську премію з літератури комітетом літературознавчих наук польської академії наук. Цього ж року він опинився у списку культурних діячів німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung. Також Сергій отримав Премію миру німецьких книгарів. Водночас польське видання Gazeta Wyborcza назвало Жадана «Людиною року».

Крім того, серед його здобутків – англомовний переклад роману «Інтернат», який отримав Літературну премію Європейського банку реконструкції та розвитку.

До речі

Гітарист та соліст гурту «Жадан і Собаки» Євген Турчинов також приєднався до лав Збройних сил України. Він, як і його колега Сергій Жадан, буде служити у складі Національної гвардії України, в лавах 13-ї бригади «Хартія».

Музикант опублікував світлину у військовій формі та заявив, що вирушить на фронт у лавах 13-ї бригади «Хартія». Нині Євген проходить військові навчання.

Telegram Channel