Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Попри заяви Байдена, Україна все одно буде  в НАТО. Там – її місце

Джо Байден.

Волинь-нова

Попри заяви Байдена, Україна все одно буде в НАТО. Там – її місце

Тим, кого розчарувала позиція американського президента щодо вступу України в НАТО, варто згадати, що він раніше казав нам про F-16 і Patriot?

Не розумію, чому багатьох людей так схвилювали слова американського президента про НАТО і нашу неготовність туди ввійти? Нагадаю, що той же Байден говорив про нашу неготовність до систем «Patriot» і літаків F-16. Але для втіхи мушу сказати, що трьох баз – США, Франції та Великої Британії – досить для дієвої альтернативи НАТО, поки ми туди не вступили.

Це і буде нашими гарантіями безпеки, які можуть розтягнуться на довгі роки після заморозки війни. Бо жодного миру не буде за будь-яких успішних наших дій. Альтернатива баз – серйозні ракети типу «Томагавк», які ми також можемо отримати як гарантії безпеки разом з усією «натівською» номенклатурою озброєнь, яка вже зараз почасти працює в нас, щоразу посилюючи свою вагу. 

І це не буде жоден «нейтральний статус». Ми свій нейтралітет обмили кровʼю наших найкращих людей. Ніякого нейтралітету більше ніколи не буде. Нейтралітет – на цвинтарі. Ми визначили, хто ми і з ким ми. І це записано в нашій Конституції. Вистраждані пункти.

І той, хто проти волі нашого народу – може йти лісом. Ми – не дикуни, а вільний європейський народ. А в НАТО ми будемо все одно. Можливо, навіть набагато раніше, ніж вважають крайні скептики. Хоч і пізніше, ніж хотілося б усім нам. 

Ага, і останнє, що хотів сказати. Нізвідки рф сама не піде і не виведе війська. Тому й на мир не піде. Легко нам не буде, але ми все одно заберемо своє.

Андрій БОНДАР, поет, публіцист, перекладач.

Реклама Google

Telegram Channel