Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
315 агрогосподарств Волині отримали кредитування

 Волинським аграріям, щоб отримати гарантії Фонду, необхідно звернутися в банк, який співпрацює з Фондом та подати заявку на кредит.

Волинь-нова

315 агрогосподарств Волині отримали кредитування

З початку року вже 315 агрогосподарств Волині отримали 2,16 млрд гривень кредитування на розвиток діяльності

     З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» - 244 господарства профінансовано на 1,26 млрд гривень. Нагадаємо, пільгове фінансування агровиробників спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн гривень. Кредитування надається під 5-9% річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва. Упродовж 2024-2025 років «Доступні кредити 5-7-9%» є можливими завдяки підтримці Світового банку в рамках «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)».

     Також до відома волинян: новим інструментом залучення інвестиційних кредитних коштів та кредитів на фінансування оборотного капіталу є Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, інформує Управління агропромислового  розвитку Волинської ОВА. 

     Фонд надає гарантії українським банкам у розмірі до 50% зобов'язань позичальника для підтримки малих фермерів, які володіють с/г угіддями площею до 500 гектарів або користуються ними.

     Середній розмір кредиту для аграріїв під гарантії Фонду наразі становить від 500 тисяч до 1 млн гривень. На сьогодні Фонд співпрацює з трьома банками – Прокредитбанком, Укргазбанком та Ощадбанком. Ще з 11-ма банками тривають переговори з метою розширення партнерства та збільшення доступності фінансових послуг для малих сільгоспвиробників.

     Волинським аграріям, щоб отримати гарантії Фонду, необхідно звернутися в банк, який співпрацює з Фондом та подати заявку на кредит. Проаналізувавши пакет документів, банк поінформує щодо суми кредитування. У випадку позитивної відповіді позичальник може претендувати на гарантію Фонду у розмірі 50% від суми кредиту.

Реклама Google

Telegram Channel