Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У стартовому матчі Євро-2024 Німеччина розгромила Шотландію – 5:1

21-річний Флоріан Вірц забив перший гол на Євро-2024.

Фото – Reuters/Angelika Warmuth.

У стартовому матчі Євро-2024 Німеччина розгромила Шотландію – 5:1

Лише 10 хвилин змогла протриматися «Тартарова армія» проти німецького «танка»

Тепер уявіть, які круті підопічні Сергія Реброва, що змогли нещодавно відстояти свої ворота «сухими» у поєдинку з німцями. Звичайно, жартуємо...

Але в стартовому матчі Євро-2024 Німеччина була настільки потужною, що й за суперників забивала, адже автогол Антоніо Рюддігера при рахунку 4:0 був справді нелогічним...

Євро-2024. Матч №1. Група А. Німеччина – Шотландія – 5:1 (1:0 – Вірц, 10 хвилина.; 2:0 – Мусіала, 19; 3:0 – Хаверц, 45+1, з пенальті; 4:0 – Фюллькруг, 68; 4:1 – Рюдігер, 87 хв, автогол; 5:1 – Джан, 90 + 3 хв.). Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція). Стадіон «Арена Мюнхен» (Мюнхен, Німеччина).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

Німці з перших секунд пішли в атаку і створили величезний тиск на ворота суперника. Тож горда «Тартарова армія» (Tartan Army – так називають шотландців) змогла протриматися проти німецького «танка» лише 10 хвилин.

Перший м'яч забив 21-річний нападник «Баєра» Флоріан Вірц, ставши наймолодшим представником своєї країни, який забивав на Євро. А за кілька хвилин його ровесник Джамал Мусіала подвоїв перевагу.

Цим самим «Бундестім» переписав історію футболу, ставши першою країною в історії Євро, за яку в одному матчі забили 2 гравці, молодші 22 років.

А ось автоп першого гола Флоріан Вірц став ще й наймолодшим німцем, що забивав на чемпіонаті Європи з футболу, завдавши невідпорного удару у віці 21 рік і 42 дні. 

Під кінець першого тайму захисник Шотландії Портеус грубо сфолив у штрафному майданчику на Ердогані, за що отримав пряму червону картку, а німці – пенальті, яке реалізував 25-річний Кай Гаверц.

У другому таймі моменти продовжували постійно виникати біля воріт шотландців. І на 68-ій хвилині Ніклас Фюллькруг, який щойно вийшов на заміну, відправив м'яч у кут воріт з-за меж штрафного майданчика.

Під кінець матчу німці забили ще раз, проте цього разу у свої ворота – м'яч прикро зрекошетив від голови Антоніо Рюдігера. Примітно, що перший гол Шотландії на Євро виявився автоголом. І при цьому за всю гру вони не зробили жодного удару по воротах німців.

Проте на останній хвилині додаткового часу 30-річний Емре Джан поставив крапку в матчі дальнім потужним ударом – 5:1.

Нагадаємо,що в групі А також виступають ще Угорщина та Швейцарія, які зустірнуться завтра о 16:00.

Читайте також: Завтра на Волині «шахтарі» вирушають брати прикордонний «Рубіж».

Реклама Google

Telegram Channel