Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Польща з уродженцем Волині Романчуком не встояла таки перед Нідерландами

Тарас Романчук – єдиний із волинян, хто грає на Євро-2024.

Фото із сайту gettyimages.com.

Польща з уродженцем Волині Романчуком не встояла таки перед Нідерландами

Але бій «летючим голландцям» «Кадра» дала хороший

У стартовому складі поляків вийшов 32-річний уродженець Ковеля, півзахисник «Ягеллонії» Тарас Романчук. Перед стартовим свистком камери показали, як Тарас ревно молився. І каші на полі волинянин не зіпсував.

Як і вся збірна Польщі, яку ще перед стартовим свистком футбольні спеціалісти записали в аутсайдерів. Більше того, поляки першими повели у рахунку: після подачі кутового гол головою забив 27-річний Адам Букса – 1:0.

Але голландці не довго «буксували»: потужний дальній удар вийшов у 25-річного гравця «Ліверпуля» Коді Матеса Гакпо, якому ще й допоміг рикошет – 1:1. 

І якщо в першому таймі нідерландці відчутно більше контролювали хід гри, то в другому поляки нічим не поступались.

На жаль, під кінець матчу тренер голландців Рональд Куман вгадав із заміною – і на 83-ій хвилині, усього через дві після виходу на поле замість Мемфіса Депайя, свіжий Ваут Вегхорст відгукнувся на філігранну передачу Аке і з близької відстані розстріляв ворота Войцеха Щесни та приніс перемогу «летючим і помаранчевим». Непросту перемогу.

Поляків, якщо чесно, то шкода. 

Євро-2024. Матч № 5. Група D. 1-й тур. Польща – Нідерланди – 1:2 (1:0 – Букса, 16 хв.; 1:1 – Гакпо, 29; 1:2 – Вегхорст,  83). Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург). Арбітр: Артур Діаш (Португалія).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

Завтра в групі D о 22:00 грають Австрія – Франція.

Читайте також: Перший тренер з Волині гравця Польщі Романчука: «Коментатори – вчинили непорядно, бо Тарас допомагає ЗСУ з перших днів вторгнення».

Реклама Google

Telegram Channel