Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Держава почала замовляти унікальні розробки команди Порошенка

Ідея зробити мобільні прально-душові машини виникла ще у 2015 році, її авторка – Марина Порошенко.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Держава почала замовляти унікальні розробки команди Порошенка

Фонд Порошенка не лише купує техніку та зброю для фронту, а й фінансує виробництво необхідних у військах модулів – командно-штабних пунктів, модулів управління БПЛА, пересувних майстерень, шиномонтажів та побутових комплексів. Усе це виробляють українські підприємства в різних містах

Петро Порошенко побував на одному з таких виробництв. Від початку повномасштабного вторгнення Фонд Порошенка з волонтерами вже передав у війська сотні таких зручних, ретельно обладнаних вагончиків, які дозволяють нашим захисникам працювати в нормальних умовах, а після важких боїв  відновлювати сили.
Над розробкою кожного нового модуля працює команда інженерів, логістів та конструкторів. Вони ретельно вивчають потреби військових і особливості роботи в польових умовах. Саме тому кожна одиниця техніки не тільки функціональна, а й зручна та комфортна. Тут продумують кожну дрібницю – від  потужної кавоварки до індивідуального сейфа для речей. Інструменти у пересувних майстернях – нові, техніку обов’язково забезпечують автономним живленням – генераторами чи зарядними станціями, залежно від потреб та умов роботи.

За словами п’ятого президента, ідея зробити мобільні прально-душові машини виникла ще у 2015 році, її авторка – Марина Порошенко. З того часу розробку суттєво вдосконалили. Дві сотні мобільних побутових комплексів, які Фонд Порошенка разом з волонтерами ГО «Справа Громад» поставив у війська, означають, що 200 тисяч військовослужбовців щотижня мають можливість помитися, випрати свій одяг, відпочити.

Інструменти у пересувних майстернях – нові, техніку обов’язково забезпечують автономним живленням – генераторами чи зарядними станціями, залежно від потреби та умов роботи.

Нарешті, каже Порошенко, і держава звернула увагу на ці проєкти – у виробника є вже перші замовлення на прально-душові комплекси від Міністерства оборони України. «Зараз ми разом із партнерами робимо вже 20 комплексів на місяць, і вони йдуть не тільки під прально-душові, а й під їдальні, командні пункти, шиномонтажі, пересувні авторемонтні майстерні. Нарешті й Міністерство оборони визнало необхідність – і це перші прально-душові комплекси, які за 9 років не належать нашій команді, – зауважує Порошенко. – Дуже добре, що наш досвід нарешті використали – і це теж піде у Збройні сили».

Довідково:

Від початку повномасштабного вторгнення станом на 31 травня 2024 року Петро Порошенко витратив на допомогу ЗСУ понад 4,5 мільярди гривень власних коштів. Разом з волонтерськими зборами ГО «Справа Громад» ця сума перевищила 5,2 мільярда гривень.

Ольга СОКОЛОВА.

Реклама Google

Telegram Channel