Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Звідки Віктор Бронюк знав,  що буде велика війна?

Відвізши дружину і дітей до кордону, автор популярної пісні «Олені» приєднався до сил територіальної оборони.

Фото із сайту dp.gov.ua .

Звідки Віктор Бронюк знав, що буде велика війна?

«Ну, слухайте, я – історик за фахом»

Популярний український музикант, лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк з початку повномасштабної війни приєднався до тероборони Вінниці, де мешкає з дружиною та двома дітьми. Нині він активно волонтерить. Його гурт також бере участь у благодійних виступах у прифронтовій зоні. 

Цікаво, що повномасштабне вторгнення не стало для музиканта несподіванкою. До того ж, ще за кілька днів до початку агресії він зібрав разом свою родину й попередив, що насуваються важкі часи і розповів, як діяти.

Коли проїжджали блокпости, ловив на собі недобрі погляди, навіть відкрито казали: «Ви теж тікаєте?». Відповідав, що ні. 

– Ну, слухайте, я – історик за фахом, – посміхається артист на запитання журналіста «Обозу» про таку прозорливість. – Маючи поряд такого дурнуватого сусіда, розумів, що ми не маємо багато варіантів. Війна рано чи пізно мала статися. На мою думку, вона не відбулася до 2014 року, тому що тоді рф  не була готова до повномасштабного вторгнення. Але все це було питанням часу. І як було не розуміти в лютому 2022 року, що насувається, якщо проаналізувати, з якою швидкістю закривалися дипломатичні представництва, посли іноземних держав покидали Україну? У мене є знайомі в цій галузі, яким було дано вказівку виїхати навіть не за якісь дні, а протягом кількох годин. Це все свідчило про те, що вторгнення неминуче і все вже вирішено. 

Ми десь за днів п’ять, напевно, зібралися родиною на кухні. Кажу: «Давайте поговоримо, тому що нас з дня на день очікує війна». Дружина: «Що ти зі своєю параноєю? Всі ви історики – такі!». Діти спочатку трошки жартували, а потім притихли. Я пояснив, що розповідаю про можливі масовані авіаційні або ракетні удари, відключення зв’язку та світла не тому, щоб налякати, а щоб розуміли, що може бути. І як діяти всім нам у таких випадках. Домовилися, що в разі небезпеки вони сідають в авто і їдуть до найближчого кордону. Десь так приблизно і відбулося. 

Сподіваємося, як історик, Віктор Бронюк не просто  так узяв у руки картину, де горить москва…
Сподіваємося, як історик, Віктор Бронюк не просто так узяв у руки картину, де горить москва…

 Пам’ятаю, син мене запитував: «росія ж дуже велика, у нас немає шансів?..». Я розказав, що в історії є дуже багато випадків, коли невеликі країни перемагали величезні імперії. Питання лише в тому, за ким правда, а вона – за нами. Не ми, а вони хочуть на нас напасти. От така відбулася розмова. А за кілька днів о п’ятій ранку мені зателефонував кум із Києва: «Нас бомблять, почалася війна». Вранці вже було декілька прильотів і біля Вінниці. Я повіз дружину та дітей до кордону. Коли проїжджали блокпости, ловив на собі недобрі погляди, навіть відкрито казали: «Ви теж тікаєте?». Відповідав, що ні. «Всі ви так кажете», – махали рукою.  А коли повертався назад: «А можна руку потиснути?».

Реклама Google

До речі

Кілька років тому Бронюк здивував усіх стрімким схудненням. Однак цим скористалися зловмисники і почали від його імені рекламувати сумнівні препарати для втрати ваги. Однак притягнути їх до відповідальності так і не вдалось.

– Не можемо нічого довести, – каже музикант. – За допомогою штучного інтелекту шахраї згенерували мій голос, наклали на те відео, де я брав участь у якихось зйомках. Воно має дуже правдивий вигляд… Ми з юристом навіть робили закупи цього препарату – це звичайний трав’яний збір. Якщо виконувати всі інструкції, що до нього додаються, то можеш нічого не пити – і схуднеш. 

На жаль, часи нестабільності породжують чимало людей, які придумують всілякі мутні схеми. Уявляєте, навіть мої знайомі купили кілька курсів. Кажу: «Ви ж мали зателефонувати, порадитися». «Бачимо, що ти схуд, вирішили, що завдяки цьому», – відповідають. Тоді я записав ролик, який набрав понад мільйон переглядів, в якому вкотре розповів, що не маю до реклами ніякого стосунку, – розповів Віктор Бронюк.

Оксана ГЕЙДОР, oboz.ua.

Читайте також: «Українок планують навчити водінню автобусів та вантажівок через брак водіїв-чоловіків».

Telegram Channel