Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Викрали, вкололи укол із «отрутою» – і вимагали за «протиотруту» 2 мільйони доларів

Правоохоронці затримали одного із зловмисників. Солом'янський районний суд Києва обрав йому безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Фото – Київська міська прокуратура.

Викрали, вкололи укол із «отрутою» – і вимагали за «протиотруту» 2 мільйони доларів

Одного з викрадачів київського кардіохірурга уже затримали правоохоронці, а другого ще розшукують

За даними слідчих, коли лікар проходив повз свій будинок, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли двоє незнайомих йому чоловіків. Один із них представився співробітником правоохоронних органів.

«Надалі, підозрювані змусили потерпілого сісти в авто, одягли йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікареві сказали, що це – отрута. Після цього вимагали у нього 2 млн доларів за надання нібито протиотрути», – йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

Реклама Google

Коли викрадачі зрозуміли, що таких грошей у чоловіка немає, вони обшукали його та забрали 15 тисяч гривень, які були в сумці. Після пограбування висадили лікаря з машини та зникли.

Правоохоронці встановили особи викрадачів та провели обшуки у їхніх помешканнях. «Спільники, переховуючись від поліції, декілька разів змінювали номерні знаки й автомобілі. Слідчі провели ряд обшуків за їх місцями мешкання, у ході яких вилучили транспортні засоби, рації та засоби зв’язку, а також – мисливські рушниці й набої до них», – повідомили у Нацполіції.

Обом зловмисникам інкримінують незаконне позбавлення волі та викрадення людини, грабіж і вимагання (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України). Одному з підозрюваних Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Другого ж злочинця поліцейські ще розшукують.

Ліна ВОГОНЬ.

Читайте також: На Волині поліцейські знайшли по гарячих слідах молодого чоловіка, який напакостив на …кладовищі​.

Telegram Channel