Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Захвалили нашу збірну ще до старту Євро: «Найкраща в історії, всіх маємо перемагати»»

Михайло Мудрик хоче якомога швидше забути цю ганебну гру з Румунією, в якій він став… «Левом матчу».

Фото із сайту uefa.com.

«Захвалили нашу збірну ще до старту Євро: «Найкраща в історії, всіх маємо перемагати»»

Ексцентричний ексгравець київського «Динамо» Віктор Леоненко розніс збірну України за розгром від Румунії у стартовому матчі Чемпіонату Європи – 0:3

Євро-2024. Група E. 1-й тур. Румунія – Україна – 3:0 (1:0 – Станчу, 30 хв.; 2:0 – Р. Марін, 53; 3:0 – Дрегуш, 57).

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен). Арбітр: Гленн Нюберг (Сетер, Швеція).

Збірна України: Лунін – Зінченко, Матвієнко, Забарний, Конопля (Тимчик, 72) – Шапаренко (Яремчук, 62), Степаненко (Бражко, 62), Судаков (Маліновський, 83) – Мудрик, Довбик, Циганков (Ярмоленко, 62).

– Дали по вухах нам дуже пристойно, – почав Віктор Леоненко. – Побачимо, чи піде це на користь хлопцям Реброва. А так, то немає чого й говорити про матч чи аналізувати його, бо гри не було!

Виокремлю двох гравців збірної України особливо: нашого блондина під номером 17 (Олександр Зінченко.Ред.), який на фланзі «читав газету», а не власне грав, і Колю Шапаренка, який «шикарно», в лапках, намагався відібрати м’яча під час другого пропущеного голу. Наш лівий край сьогодні був увесь ну дуже кумедним. Та чогось не весело мені… Краще б нам всім світло вимкнули, ніж дивитися таку гру. Всі голи Україна забила у «товарняку» молдаванам, коли виграла 4:0…

Самі собі привезли всі три голи. Лунін – то взагалі. Він забув, що не за «Реал» вийшов грати, де можна пропустити, а партнери виправлять твою помилку, забивши, скільки треба, у відповідь, а – за Україну. 

Краще б нам всім світло вимкнули, ніж дивитися таку гру.

Карло Анчелотті, якщо дивився цю гру, то видихнув. Подумав: «Слава Богу, що Куртуа одужав».

І ще Колі Матвієнку теж «привіт» треба передати. Одним словом – всі «молодці»!

Захвалили нашу збірну ще до старту Євро: «Найкраща в історії, всіх маємо перемагати» і таке інше… І що ми маємо? «Ковтнули» три, впевнено так «ковтнули», а моментів не було геть, щоб хоча б гол престижу забити. Та найгірше, що у нашої команди зовсім не було моментів в атаці. Перший удар в площину воріт на 77 хвилині. Це що? Це як?

Яремчук там у кінці гри поцілив у поперечину, що аж за голову схопився – і все. Однак там такий удар був… Рома думав, що воротар Румунії взагалі безтолковий, що йому за комір залетить. Оце так хіба три голи відігрують? 

…З позитивного: сьогодні контролювали добре м’яч. Та де? На своїй половині поля. І це просто безтолковий контроль м’яча. Користі з цього – нуль. Безтолковий контроль м’яча у нас вважають атакувальним футболом. Дуже дивно, що Ребров грає від оборони, маючи такий склад. Він же сам був гравцем атакувального плану, ну під Шевченком, але… Зіграти зі словаками у два нападники? Ребров – як покійний Фоменко. Дуже обережний. Так, потрібно зі словаками ризикувати і грати з двома форвардами, тут я згоден. Та чи вміє Україна грати в два форварди? Чи вміємо ми грати в атакувальний футбол? – не приховував обурення Віктор Леоненко в інтерв’ю sport-eхpress.ua.

Результат іншого матчу в групі Е: Бельгія – Словаччина – 0:1 (Іван Шранц, 7 хв.).

У другому турі 21 червня команда Сергія Реброва зіграє проти несподіваного лідера нашої групи – збірної Словаччини.

Реклама Google

До речі

«Гра румунів – для всіх це було неочікувано…».
«Гра румунів – для всіх це було неочікувано…».

 А Реброва попросили вийти

Після поєдинку головному тренеру «жовто-синіх» довелося покинути роздягальню

Таким чином, футболісти вирішили провести кризову нараду без присутності коуча. Сам же 50-річний Сергій Ребров після поєдинку сказав такі слова:
«Ніхто не очікував такого результату. Ми багато володіли м’ячем, але не змогли створити жодного моменту. У нас є попереду важкий поєдинок проти Словаччини. Ми повинні зосередитися на ньому зараз».

Читайте також: Все про Євро-2024: календар матчів, їх результати і голи (Оновлюється)​.

За воротами

Олександр ЗІНЧЕНКО, захисник збірної України, після розгрому від Румунії:

 

 – Я не знаю, що говорити. Соромно дивитись в очі вболівальникам, які приїхали на нас подивитися. Скажу, що ми наступного матчу зробимо все, щоб порадувати фанів. Не знаю, що сказати. Соромно. І я впевнений, що всі хлопці розуміють це…

Валерій ВАСИЛЕНКО, оглядач  інтернет-видання sport.ua:

– Перед стартом ЧЄ майже всі наші гравці вголос говорили про важливість турніру для наших людей. Насамперед – для тих, хто тримає фронт. Хто тримає нашу країну. Хто, зрештою, є головним «акціонером» поїздки національної збірної України на Євро-2024. 
І ось для тих, хто там, на фронті, хто тримає оборону, удар і країну в цілому, товариші у футболках національної збірної України не зробили зовсім нічого. Таке враження, що це румуни зараз воюють з агресором, а в Україні – сухо й комфортно. Прикро до сліз.

Петро ПАС.

Читайте також: Чому «Арсенал» хоче позбутися українця Зінченка вже влітку.

Telegram Channel