Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Гучні оплески «сталевій сотці»,  яка 15 місяців була «на нулі»

Фото – пресслужба Волинської обласної ради.

Гучні оплески «сталевій сотці», яка 15 місяців була «на нулі»

17 червня у Луцьку зустріли частину особового складу 100-ї окремої механізованої бригади, яка повернулася з передової на відновлення

Урочисту зустріч військових організували у Палаці культури міста Луцька. У залі зібрався особовий склад і командування бригади, а також – керівництво області: начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, міський голова Луцька Ігор Поліщук.

«100-ка» – це та бригада, де в кожного з нас є рідні, друзі, близькі нам люди», – сказав голова обласної ради Григорій Недопад, нагороджуючи почесними грамотами обласної ради та цінними подарунками бійців бригади і, зокрема, її командира, полковника Руслана Ткачука.

 

 Як відомо, бійці 100-ї ОМБр, 90 % з яких є добровольцями, були у зоні бойових дій 15 місяців. А до складу бригади входять чотири батальйони: Ковельський, Камінь-Каширський, Володимирський та  – Луцького району. 

«100-ка» – це та бригада, де в кожного з нас є рідні, друзі, близькі нам люди. Тут несуть службу справжні герої, яким ми завдячуємо нашим спокоєм, відносно мирним життям. Адже вони ті, хто не дає ворогу просунутися далі, вглиб України. Дякую кожному з вас за хоробрість, мужність, стійкість та захист», – звернувся до військовослужбовців голова обласної ради Григорій Недопад.

У Серебрянському лісі волиняни не зробили жодного кроку назад і відбили у ворога більше 10 позицій. 

Останні 15 місяців волинські воїни виконували бойові завдання на Бахмутському, Лиманському, Куп’янському та Покровському напрямках.

Найдовше – понад рік – «сотка» тримала оборону в Серебрянському лісі, де її бійці не зробили жодного кроку назад і відбили у ворога більше 10 позицій.

За 15 місяців «на нулі» військові 100-ї ОМБр знищили 48 російських танків, 118 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем, 185 одиниць автомобільної та спецтехніки, ліквідували 1740 росіян, а ще 4441-му завдали поранень.

Як відомо, у липні 2023 року Президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку «За мужність та відвагу». 

Василина СМЕТАНА.

Реклама Google

Telegram Channel