Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Грузини у першому матчі в історії на Євро заспівали «путін х***о» і дали справжній бій туркам (Відео)

Георгіс Мікаутадзе тепер навіки увійшов у футбольну історію Грузії!

Фото із сайту uefa.com.

Грузини у першому матчі в історії на Євро заспівали «путін х***о» і дали справжній бій туркам (Відео)

І хоч у підсумку програли – 1:3, але така поразка заслуговує на гучні оплески

Це не безвольна поразка України від Румунії – 0:3...

А поєдинок Туреччина – Грузія вийшов справді гарячий. Це була красива битва, в якій забивались суперові голи.

Ще й на трибунах грузинських фанів прозвучала пісня «путін х***о». Найцікавіше, що на російському «Матч тв» показали цей момент у прямому ефірі.

Першими відзначилися фаворити поєдинку: на 25-й хвилині рахунок відкрив Мерт Мюлдюр, який вивів Туреччину вперед завдяки потужному удару – 1:0.

Але вже на 32-й Георгіс Мікаутадзе у красивому стилі – теж «гарматою» – зрівняв рахунок. Для Грузії це перший гол в історії на чемпіонатах Європи! 1:1!

Георгіс Мікаутадзе 
Георгіс Мікаутадзе – нападник клубу «Аякс», який виступає на правах оренди за «Мец», тільки що забив перший гол Грузії в історії. Фото із сайту uefa.com.

 Проте радість грузинів тривала лише пів години. Бо на 65-й хвилині 19-річний діамант мадридського «Реала» Арда Гюлер вивів Туреччину вперед. Юний футболіст оформив справжній шедевр! Гюлер ударив по м'ячу з-за меж штрафного майданчика. Швидкість удару – 118 км/год. Фантастика! 

Але на останніх хвилинах грузини пішли вперед – вони бились до останніх секунд – і могли кілька разів зрівняти рахунок. Під кінець навіть їхній воротар Гіоргі Мамардашвілі пішов на подачу кутового. І це була фатальна помилка. Турки не просто відбили м'яч, а відбили його на свого гравця Мухаммед Актюркоглу, який на 90+8-ій хвилині і забив третій гол вже у порожні ворота – 3:1!

Фантастичний матч!

Чемпіонат Європи 2024. Група F. 1-й тур. Туреччина – Грузія – 3:1 (1:0 –  Мюлдюр, 25 хв.; 1:1 –  Мікаутадзе, 33; 2:1 – Гюлер, 65; 3:1 – Актюркоглу, 90+8 ). 

Стадіон: «Зігналь Ідуна Парк» (Дортмунд)Арбітр: Факундо Тельо (Аргентина).

Відеоогляд гри – ТУТКА.

Читайте також: «Соромно дивитись в очі вболівальникам» – Зінченко прокоментував поразку від румун.

Реклама Google

Telegram Channel