Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Головний угорський опозиціонер виступив проти надсилання зброї Києву

Угорський опозиціонер Петер Мадяр.

Фото із сайту gettyimages.com.

Головний угорський опозиціонер виступив проти надсилання зброї Києву

Забули вони вже, як у 1956 році їх давили російськими танками

Угорський опозиціонер Петер Мадяр заявив, що не підтримує надсилання зброї в Україну.

Він наголосив, що в питанні військової допомоги Україні він і його партія «Повага і свобода» (TISZA), що здобула друге місце на виборах до Європарламенту, поділяють позицію угорського уряду, повідомляє Politico.

«Ми поділяємо позицію уряду (Будапешта. – Ред.): ми не надсилатимемо війська чи зброю в Україну з Угорщини. Ви знаєте, яка чутлива ситуація в Угорщині у цій війні», – сказав Мадяр.

Втім, він підтримав право України на самозахист і назвав російського диктатора володимира путіна агресором. Мадяр зауважив, що «незалежність і суверенітет» України захищені на міжнародному рівні.

«Я думаю, що ЄНП розуміє особливу, непросту ситуацію, в якій опинилася Угорщина у цій війні. Але ми, звичайно, будемо підтримувати український народ усіма іншими способами та інструментами», – додав Мадяр.

Водночас речник ЄНП, якого цитує Politico, зазначив, що всі слова Мадяра про Україну та війну «пропагандистська машина Орбана використовує проти нього». Цим він пояснив виваженість політика у коментуванні теми російсько-української війни.

Як нагадує zaxid.net, правляча партія прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Fidesz отримала свій найгірший результат на виборах до Європейського парламенту: вона набрала 44,6% голосів, що виявилося значно нижчим, ніж їй прогнозували. Петер Мадяр, який стрімко набирає політичного авторитету в країні, колишній член правлячої партії, який став її суперником, і його партія набрали 29,7% голосів.

Довідково:

Угорське повстання 1956 року було придушене радянськими танками і військами. У боях загинуло щонайменше 2600 угорців і 600 радянських військовослужбовців.

Читайте також: Великий спонсор Зимненського монастиря на Волині закликає росіян окупувати Одесу.

Реклама Google

Telegram Channel