Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
На Волині працює 700 фермерських господарств, які виготовляють унікальну продукцію

Активно розвиваються сімейні фермерські господарства без статусу юридичної особи.

Фото: Фейсбук.

На Волині працює 700 фермерських господарств, які виготовляють унікальну продукцію

19 червня в Україні відзначають День фермера

День фермера – молоде свято. Хоча фермерство існує давно, офіційно День фермерів в Україні було засновано лише 2020 року, за Указом Президента Володимира Зеленського.

Про це на своїй фейсбук-сторінці поінформував голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Фермерське ремесло давно вийшло за межі села. Тепер ця важка праця – престижна, дороговартісна, продуктивна і конкурентна.

Волинські фермери не лише займаються власним господарством. Вони створюють робочі місця, отримують гранти, започатковують власні бренди виробництва, представляють свою крафтову продукцію на ярмарках, займаються волонтерством і благодійністю.

В області зареєстровано понад 700 фермерських господарств, це – 70% від усіх сільськогосподарських підприємств області. Активно розвиваються сімейні фермерські господарства без статусу юридичної особи. Наразі таких зареєстровано понад 100.

Волинський сир, мед, фрукти та овочі, м’ясні і ковбасні вироби, пиво, солодощі, екзотичні равлики – далеко не весь перелік продукції, яку виготовляють фермерські господарства Волині.

«У день професійного свята хочу привітати усіх, хто тримає і розвиває фермерську галузь в області. Ви – сіль землі, ви відкриваєте нові можливості волинського краю і створюєте різноманіття вибору. Щиро зичу кожному з вас успіхів, добробуту та процвітання! З Днем фермера!», - зазначив очільник області.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 315 агрогосподарств Волині отримали кредитування.

Реклама Google

Telegram Channel