Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Режим путіна засудив Іллю Новікова до 8,5 років тюрми

Ілля Новіков каже, що йому байдуже рішення суду і оскаржувати вирок він не буде.

Фото із сайту glavcom.ua.

Режим путіна засудив Іллю Новікова до 8,5 років тюрми

Гагарінський суд москви повністю задовольнив позов звинувачення, визнавши юриста винним у «поширенні недостовірної інформації про збройні сили рф із мотивів політичної ненависті»

Адвоката Петра Порошенка Іллю Новікова у росії заочно засудили до 8,5 років колонії за «фейки» про армію. Йдеться про інтерв’ю на YouTube-каналі «Популярна політика» від 4 квітня 2022 року, коли юрист говорив про вбивство російськими військовими мирних жителів в українській Бучі. 

У справі Новікова не було свідків. Як доказ поширення «фейків» до справи було долучено: саме відео, його лінгвістичну експертизу, а також акт огляду сайту Міноборони.

Адвокат Леонід Соловйов, який представляє інтереси Іллі Новікова, попросив передати суду слова свого підзахисного про те, що відбувається: йому байдуже рішення суду і оскаржувати вирок він не буде.

Юрист та колишній гравець «Що? Де? Коли? Ілля Новіков з 2021 року живе в Україні, він є адвокатом Петра Порошенка, вільно володіє українською мовою. У листопаді 2022 року росія надала Новікову статус «іноагента», а за тиждень його оголосили у федеральний розшук. У червні 2023 року Адвокатська палата москви позбавила його статусу адвоката. 

Ірина МІЛЛЕР

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel