Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Який уже автомат,  коли у тебе – кулемет!»

Досвідчені кулеметники Макгрегор та Гарфілд запрошують доєднуватися до їхньої команди.

Фото: «ЛЮБАРТ» V-й батальйон СпП. «АЗОВ»

«Який уже автомат, коли у тебе – кулемет!»

Про завдання, переваги і тонкощі служби кулеметників у бригаді «Азов»

Хто такий воїн? Після спілкування з військовими-азовцями, з’являється наступне бачення: воїн – не лише той, хто навчений володіти зброєю та вміє чітко і грамотно поводитись на полі бою. Це – впевнена і цілеспрямована людина, яка має мету, сильний дух та розуміння цілей своєї служби. Це, насамперед, – високомотивована особистість. 

Саме тому у бригаду «Азов» кличуть лише добровольців – впевнених і свідомих, патріотів, які за власними переконаннями вирішили стати на захист рідної держави. Професійні військові-інструктори, які самі свого часу здобули бойовий досвід на фронті, передадуть майбутнім азовцям усі свої вміння та знання. 

Про те, як тренують своїх бійців, розповідають волинські кулеметники V-го батальйону «Любарт» 12-тої бригади спеціального призначення «Азов».

Макгрегор: «До кожної людини, навчаючи її, треба підібрати індивідуальний підхід»

Досвідчений інструктор-кулеметник батальйону «Любарт» бригади «Азов» Макгрегор переконаний, що кожна людина – індивідуальність. Хоча у військовій підготовці є загальні норми і правила, та з кожним вони по-іншому працюють. Усі ж ми – різні. Тож задля особистих досягнень воїна, під час вишколу на полігоні, треба знайти до нього підхід. 

«Наприклад, у кожної людини відрізняється стрільба, поведінка під час  ведення бою, прицілювання та процес перезарядки, і це треба враховувати, – ділиться тонкощами Макгрегор. – Важливо, не ставити військового у жорсткі рамки, що ти мусиш це виконати і тільки так. Треба зацікавити – тоді буде якийсь результат і прогрес. Головне, щоб хлопці не відчували ніякого тиску та напруги, щоб усе гармонійно балансувало – і динаміка, і серйозність, і водночас, щоб відчували легкість та впевненість у своїх діях. Аби самі себе не сковували».  

Консультацію можна отримати за номером: 066 644 4308, або ж заповнити анкету на сайті: azov.org.ua. 

Як результат такого підходу, у бійців-кулеметників на полігоні – завзятий інтерес до військової справи, якої їх тут навчають. Чоловіки – цілеспрямовані та тренуються із кайфом. 

«Так і має бути, коли отримуємо задоволення, то хочеться і далі займатись, ставити собі нові цілі і їх досягати», – впевнений військовий.

Інструктор стверджує, що є поодинокі випадки, коли людині не підходить певна військова спеціальність. Тоді варто лише змінити тактику навчання.

«Головне показати не тільки проблеми якоїсь спеціальності, а й її переваги, – каже Макгрегор. – Ми тут працюємо із кулеметами. Перше враження від цієї зброї у людини – не надто позитивне. Він – важкий, а його доводиться дуже довго носити, та ще й разом із бойовим комплектом. Тоді пояснюємо, що це – дуже пріоритетна одиниця у будь-якому взводі. І показуємо, що з кулеметом можна і швидко пересуватися, і маневрувати. З часом хлопці так натреновуються, і пристосовуються, що не помічають уже тієї ваги. Я, наприклад, звик до масштабу цієї зброї, і якщо мені дають автомат, мені незвично і незручно».

Чоловік називає й інші пріоритети кулеметника: «Окрім вимог щодо хорошої фізичної підготовки, потрібна ще і моральна. Першочергово – це має бути грамотний стратег. Він у будь-якому випадку повинен змогти перейняти або командування, або скорегувати якусь частину групи. Він дуже важливу роль відіграє у будь-якому маневрі, розгортанні групи чи її згортанні. Він має знати, куди йому краще стати, чи де кого поставити. Це – не просто вийти і стріляти. Це продумувати наперед і свої кроки, і кроки своєї групи».

Гарфілд: «Важливо не тільки тренуватись, а й начитатись відповідної літератури»

Кулеметник Гарфілд працює із цією потужною зброєю із початку повномасштабного вторгнення. Як зізнається боєць, вона йому подобається. «Кулеметник має бути удвічі витриваліший і більш морально підготовлений, – пояснює азовець. – Адже треба не просто вміти носити кулемет і стріляти, а й уміти керувати людьми. Він може брати на себе більший відсоток якихось дій на полі бою. Тобто брати на себе увагу, дозволяти групі робити відхід чи перекат, маневрувати. Звичайно, важливо швидко бігати, вміти маскуватись, пристосовуватись до середовища, використовувати його, бути мобільним та гнучким. Без цього – ніяк. А ще добре, коли не тільки тренуєшся на полігоні, відточуєш майстерність військову, а й читаєш необхідну літературу чи переглядаєш відповідні тематичні відео. Тобто добуваєш корисну інформацію, яка стане у нагоді в бою. Сьогодні її дуже багато у вільному доступі».
Тим, хто хоче навчатись і стати, зокрема, кулеметником, бійці запрошують приєднуватись до їхньої команди. 

Окрім цієї спеціальності, у батальйоні «Любарт» бригади «Азов» потребують і багато інших військових фахівців: як із досвідом, так і без. Працівники рекрутингового центру, який знаходиться у Луцьку, та інструктори піклуються про те, щоб кожен охочий вступити до лав «Любарта» зміг реалізувати себе на найвідповіднішій його навичкам посаді.

 Консультацію можна отримати за номером: 066 644 4308, або ж заповнити анкету на сайті: azov.org.ua. Додаткова інформація – у соцмережах: телеграм-канал, фейсбук- та інстаграм-сторінки «Любарт» V-й батальйон СпП «Азов». 

«Любарт» запрошує обирати  військову службу з професіоналами, котрі дбають про високу підготовку і для яких цінність життя і здоров’я кожного бійця є пріоритетом.

Відео інтерв’ю можна переглянути за цим посиланням.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel