Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Особливості сучасних піаніно: компактність і чистота звуку

Реклама.

Фото: jam.ua.

Особливості сучасних піаніно: компактність і чистота звуку

Піаніно — один із тих інструментів, який століттями не втрачає популярності. Сучасні варіанти мають багато відмінностей. Адже тепер можна купити піаніно компактне, з яскравим звучанням, а також можливостями зміни та запису звуку. 

Різновиди інструменту

Завдяки впровадженню новітніх технологій та вдосконаленню конструкції, є такі піаніно:

  • Акустичні — традиційні моделі, де звук видобувається внаслідок ударів молоточків по струнах. Водночас сучасні виробники вдосконалили фортепіанну механіку. 

  • Цифрові — видають звук завдяки електронним компонентам, мають різні налаштування та можливості підключення до гаджетів. Найлегші та найкомпактніші варіанти, що розмістяться навіть у невеликій кімнаті, а за необхідності можуть бути переміщені, наприклад, у комору. 

  • Гібридні — поєднують у собі механіку та електроніку, забезпечуючи традиційні способи гри й додаткові функції цифрового інструменту.

Тож не складно зробити вибір з огляду на свої уподобання та потреби. Головне — правильно визначити їх. 

Плюси та мінуси

У кожного різновиду є переваги та недоліки. Так, багато хто й сьогодні віддає перевагу саме акустичним піаніно через високу якість звучання та його натуральність, можливість тонко контролювати динаміку, нюанси виконання завдяки чутливій механіці клавіш. Серед мінусів таких інструментів — обов'язковий систематичний догляд та регулярне налаштування. 

Електричні піаніно дають більше можливостей для відтворення звуку. Вони мають різні налаштування, додавання імітацій інших музичних інструментів. Але багатьом такий звук не подобається через умовну синтетичність. Серед беззаперечних плюсів — можливості запису та відтворення, інтеграція з електронними пристроями та музичними додатками. 

Гібридні піаніно поєднують переваги акустичного та електричного різновидів. Їхній недолік — висока ціна через складну конструкцію та наявність додаткових функцій. Такий інструмент більше підійде професійним музикантам, які потребують універсального досконалого інструменту.

Сучасні піаніно, які можна придбати в мережі музичних магазинів JAM, пропонують широкі можливості для виконавців будь-якого рівня та стилю гри. Однак остаточний вибір інструменту залежить від індивідуальних потреб, бюджету та умов використання.

Реклама Google

Telegram Channel