Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Про найстаршого і наймолодшого фермерів та жінку, яка очолює фермерське господарство на Волині

Аграрій Роман Васильович Притолюк сорок років свого життя присвятив фермерській справі.

Фото: Фейсбук.

Про найстаршого і наймолодшого фермерів та жінку, яка очолює фермерське господарство на Волині

Що важливо в успішному веденні фермерського господарства – багаторічний досвід, молоде завзяття чи успадкована справа

До Дня фермера про великі здобутки малих фермерських господарств нашої області 

розповідають на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

«Солюм-Русь»: досвід і традиції найстаршого фермера Волині

Знаний та поважаний на Волині аграрій Роман Васильович Притолюк сорок років свого життя присвятив фермерській справі. З них – 35 років очолював приватно-орендне підприємство «Русь».

У 2013 році заснував нове фермерське господарство у Горохівській громаді, «Солюм-Русь», яке разом із досвідом і традиціями перейшло під опіку сина господарника, Романа Притолюка-молодшого.

В обробітку у фермерів 178 гектарів землі. Більше того, на фермі активно розвивають тваринництво, зокрема утримують поголів’я великої рогатої худоби.

Фермерське господарство «Солюм-Русь» надає роботу сімом працівникам, проте господарники прагнуть розвивати власні потужності, залучати більше землі та робітників.

«Афіна-ЛанАгро» очолює наймолодший фермер Волині – 

Олександр Богайчук із Луцького району.

Хоча Олександру лише 24 роки, у нього вже чималий досвід фермерування. Понад три роки тому молодий чоловік заснував сімейне фермерське господарство «Алексіо-Агро», яке успішно господарює до цих пір.

На сьогодні фермерське господарство «Афіна-ЛанАгро» обробляє понад 100 гектарів землі, де вирощують картоплю і сою. Близько половини земель фермер орендує у місцевих селян.

Хоча господарство у волинянина молоде, проте вже є амбітні плани розвитку. Зокрема, планують збільшити земельний банк, кількість робочих місць та придбати трактор. Для останнього Олександр Богайчук працює над залученням мікрогранту на розвиток власного бізнесу через застосунок «ДІЯ».

Волинське господарство «Озірці-Агро» - приклад успіху жінок у фермерстві

Голова господарства «Озірці-Агро» Тетяна Новосад перейняла справу від батька Анатолія Притулюка, який у свій час очолював колгосп «Озірці». Зусиллями сільгосппідприємства у селі Озерці збудували школу, дитячий садочок та храм.

Спочатку пані Тетяна допомагала розвивати існуюче підприємство батька, а у 2009 році створила власне фермерське господарство «ОЗІРЦІ-АГРО».

На сьогодні під порядкуванням фермерки працює 28 робітників, агроном і чотири трактористи. Господарство «Озірці-Агро» обробляє 768 гектарів землі та утримує 430 голів великої рогатої худоби (з них 110 корів).

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині працює 700 фермерських господарств, які виготовляють унікальну продукцію.

Реклама Google

Telegram Channel