Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Це – поразка путіна»

«Європа вкотре показала свою відданість позиціям цінностей. І для мене це особисте свято».

Фото із сайту espreso.tv.

«Це – поразка путіна»

Народний депутат України Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Прямий» заявив, що результати виборів до Європарламенту стали невдачею кремля і перемогою проукраїнських політичних сил. Експрезидент щиро привітав Європейську народну партію із перемогою: українська «Євросолідарність» є частиною політичної родини ЄНП

«Чому це важливо для України? Перш за все, і я хотів би, щоб усі чітко це розуміли, що путін дуже розраховував на перемогу. Він розраховував на те, що Європа втомиться від України, що Європа зрадить свої  цінності. І що популісти зможуть, в тому числі базуючись на російських грошах і на російських меседжах, забезпечити поразку Європи і поразку України. Цього не тільки не сталося – представництво Європейської народної партії наростило свою кількість депутатів», – констатував Петро Порошенко. 

«Друга позиція – перемогли проукраїнські і проєвропейські сили. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вже проводить переговори, щоб проєвропейська і проукраїнська коаліція з соціал-демократів і лібералів, була сформована із суттєвим запасом як більшість у Європарламенті», – говорить пʼятий Президент.

путін розраховував на те, що Європа втомиться від України, що Європа зрадить свої цінності.

«Чому це так  важливо? Хочу нагадати всім, що рішення про надання нам зброї було проголосоване першим у Європарламенті. Внаслідок нашої роботи, в тому числі і за ініціативи Європейської народної партії, було проголосовано позицію щодо запрошення України до НАТО. Хочу нагадати, що і безвізовий режим свого часу був ініційований та підтриманий Європейським парламентом. І виділення Україні 50 мільярдів євро, і фінансування переозброєння та безпеки – всі ці рішення були рішеннями Європарламенту», – зазначає лідер «Євросолідарності».

«Хто програв? Програв путін і програли популісти. Європа вкотре показала свою відданість позиціям цінностей. І для мене це особисте свято», – наголосив нардеп Петро Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel