Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Нє важна, на каком язикє»?  А для путіна – «ВАЖНО»

Мова має значення!

Фото ілюстративне / facebook.com.

«Нє важна, на каком язикє»? А для путіна – «ВАЖНО»

Але до багатьох це не доходить

Отже, газета New York Times оприлюднила так звані «Стамбульські договори» – реально фактичну капітуляцію України, яка могла статись у березні-квітні 2022 року.

Звертаю увагу на ключові вимоги росії –  мова друга державна – російська, скасування всіх законів, які стосуються культури та ідентичності, заборона називати вулиці іменами Українських Героїв і ще низка речей, котрі стосуються «русского міра».

До чого пишу це все?

Це – для тих, кому досі НЕ ДОХОДИТЬ, що для росії важливо знищити не просто державу. Для них №1 – знищити нашу ідентичність.

Для окупантів важливо, щоб тут було все «русскоє».

«Нє важна, на каком язикє»? Це й досі розповідають наші співгромадяни. А для путіна – «ВАЖНО». Для терористів – «ВАЖНО».

Не важливо, якою мовою ви виховуєте дітей, тобто – нові покоління? А для путіна та окупантів – ВАЖЛИВО. Для тих, хто вбиває 24/7 нашу країну, тут має бути російське: музика, «язик», кіно, російські цінності. А отже – і російська окупація.

Але до багатьох це не доходить.

Висновки такі: в Україні має бути УКРАЇНСЬКА мова; в Україні повинне бути заборонене все російське;  в Україні всі повинні розуміти, що будь-яке затягування сюди російського є вбивчим для країни. І дає кожного разу шанс окупантами знищувати її.

Андрій СМОЛІЙ, політичний експерт, громадський діяч, юрист-міжнародник, телеведучий Espreso.tv

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel