Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Дівчина заступника генпрокурора України придбала майна на… 52 млн грн

У пані – і крутий котедж, і шикарне авто…

Фотоколаж із сайту radiosvoboda.org.

Дівчина заступника генпрокурора України придбала майна на… 52 млн грн

«Кінець епохи бідності»!

Подруга заступника генерального прокурора України Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна щонайменше  на 52 мільйони гривень. Хоча офіційних доходів, які дозволяли б їй здійснювати такі покупки не має. Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєкту «Схеми». 

Зокрема дівчина придбала будинок в елітному котеджному містечку «Коник»  у Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 млн доларів (48 мільйонів гривень) та автомобіль Porsche Macan T 2023 року випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйонів гривень). 

Крім того, судячи з публікацій дівчини в соцмережах, вона також стала власницею салону краси у столиці. При цьому, її сукупний дохід, прозвітований перед державою, за останнє десятиліття становив трохи більш ніж  360 тисяч гривень.

Своє майно, куплене у 2024 році на загальну суму понад 50 мільйонів гривень, вона пояснила зокрема тим, що колись мала «яхтовий бізнес»  зі своїм неназваним колишнім хлопцем…

Заступник генпрокурора Дмитро Вербицький офіційно розлучений. Про те, що він перебуває у стосунках з Ільницькою, свідчать її публікації в соцмережах та камери спостережень, які фіксують їхнє спільне пересування на згаданому новому Porsche. 

У розслідуванні йдеться, що за будинок за договором Ільницька заплатила у 24 рази менше ринкової вартості. На думку експерта з нерухомості Євгенія Полунова, «зазвичай такі реальні ціни в договорах купівлі-продажу сторони намагаються уникати для того, щоб зменшити податкове навантаження». 

У коментарі «Схемам» заступник генпрокурора Дмитро Вербицький заявив, що їхні стосунки з Христиною Ільницькою не мають сімейний характер, що передбачало б відображення її майна в його декларації, та заявив, що не надавав їй допомогу у купівлі нерухомості. 

Сама Ільницька теж не спростувала, що перебуває із ним у стосунках, додавши, що «на цьому етапі» вони не носять сімейний характер. Своє майно, куплене у 2024 році на загальну суму понад 50 мільйонів гривень, вона пояснила зокрема тим, що колись мала «яхтовий бізнес» зі своїм неназваним колишнім хлопцем, від якого нібито отримала у спадок за заповітом чимало активів. «Схемам» вдалося встановити ім’я цього підприємця. У коментарі журналістам його вдова заявила, що ще до смерті він скасував свій заповіт на Ільницьку і він не набув чинності. Це підтверджують і записи в реєстрах.

… До речі, Вербицький у Генпрокуратурі відповідає за питання, пов’язані з протидією економічних злочинів.


Коментар

Зоя КАЗАНЖИ, блогер:

«Кожний божий день новинна стрічка приносить: загинув, вбитий, помер від ран… І немає кінця-краю втратам і болю. Матері хоронять єдиних своїх синів, молоді вдови обіймають хрести на цвинтарях, діти стоять біля портретів своїх, навіки втрачених батьків. 

А тим часом заступник Генерального прокурора України Дмитро Вербицький скаче на тенісному корті разом зі своєю дівчиною, у якої раптом, от прямо нізвідки, взялися елітний котедж та дорогий «Порше». Ну не скоти, скажіть?».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google
 

Telegram Channel