Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
У Німеччині вбили 9-річну доньку воїна ЗСУ

Дівчинка мала сісти на звичайний міський автобус, яким щодня їздила на навчання. Утім, до школи того дня вона так і не прийшла.

Фотоколаж із сайту tsn.ua.

У Німеччині вбили 9-річну доньку воїна ЗСУ

Найімовірніше, холоднокровним злочинцем виявився колишній хлопець матері дитини

Валерія зникла 3 червня в німецькому місті Дебельні по дорозі до школи. Поліція встановила, що дівчинка туди не дійшла і навіть не сідала у шкільний автобус. Про її непояву школа вчасно не повідомила, а мама спочатку шукала її самостійно. Уже згодом до операції залучили сотні поліціянтів, десятки волонтерів, гелікоптер, пошукових собак.

Під час пошуків 11 червня поліція виявила невпізнане тіло у лісі за чотири кілометри від домівки дівчинки. А уже 12 червня експертиза встановила, що це – зникла Валерія. Після цього поліціянти організували цілодобове чергування біля будинків, де живуть 33-річна мама Надія та 60-річна бабуся дівчинки. Вони побоювалися, що вбивця може шукати контакту з сім’єю загиблої дитини.

Підозрюваних було двоє. Перший – 33-річний Андрій із Молдови – колишній хлопець матері Валерії. Уранці в день вбивства Андрій, який живе у Чехії, писав жінці та просив про телефонний дзвінок. Він також був у Дебельні в день зникнення дитини. 

Другий імовірний підозрюваний – 50-річний Геннадій, біженець із України та колишній моряк. Він був сусідом родини, хотів стосунків із матір’ю дитини, але отримав відмову. Після того нібито обіцяв «зруйнувати їй життя».

Убивцю взяли в ресторані

Зрештою, поліції Чехії після кількох днів пошуків вдалося затримати 36-річного підозрюваного Андрія з Молдови. Його схопили в ресторані. Наразі він – головний підозрюваний, адже інший – українець Геннадій, сам зв’язався з журналістами і спростував підозри. Він показав штампи в паспорті, чек, та розповів, що всі останні дні був у Стамбулі, де проходив лікування у стоматолога. Зазначено, що чоловік уже дав свідчення поліції Німеччини. Він визнав, що раніше мав стосунки з матір’ю дівчинки. Вони познайомилися два роки тому в Німеччині й зустрічалися протягом п’яти місяців. Їхнє розставання не було мирним – чоловік навіть погрожував жінці. Проте з Валерією у нього були «хороші стосунки», а її загибель «ранить йому серце».

Дівчинка знайшла прихисток від війни у Німеччині, але через два роки була жорстоко вбита дорогою до школи.

Тим часом в один із вечорів майже 2000 жителів міста Дебельна, тобто, кожен десятий, зібралися на центральній площі, де вшанували пам’ять 9-річної Валерії. Дівчинка знайшла прихисток від війни у Німеччині, але через два роки була жорстоко вбита дорогою до школи.

Батько дівчинки, 32-річний Роман, який воює на фронті в Україні, заявив журналістам, що планує приїхати до Німеччини за тілом, щоб поховати дочку на Батьківщині. «Я хочу забрати доньку додому та поховати її тут, в Україні. Я не залишу її там», – наголосив чоловік, який, до речі, після початку війни розлучився з матір’ю своєї дитини. Після звістки про зникнення дівчинки Роману надали відпустку. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel