Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Волинян продовжують залучати на «Територію здоров'я»

Бережіть себе!

Фото: facebook.com.

Волинян продовжують залучати на «Територію здоров'я»

Цього разу вакцинальний автобус відвідав села Мирне (Горохівська громада) та Дубове (Дубівська громада)

Профілактика захворювань, збільшення тривалості життя, зміцнення здоров'я – це основні теми комунікації з волинянами. Фахівці центру і його структурних підрозділів роз’яснювали жителям громад і показували на практиці, що багатьом недугам можна запобігти за допомогою простих дій і речей: правильного миття рук, фізичної активності, балансу праці й відпочинку, здорового сну, правильного харчування; вчасного звернення до лікаря та регулярного проходження медоглядів, відмови від шкідливих звичок.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб в місті Луцьк.

А найдієвішим методом профілактики інфекційних захворювань є вакцинація. На «Території здоров’я» у Мирному було зроблено 17 щеплень. Загалом, цього дня надано близько двохсот послуг, зокрема, консультації сімейного лікаря – 68, вимірювання артеріального тиску – 30, консультації гінеколога - 30, визначення рівня цукру в крові –26, консультації окуліста – 39, вимірювання індексу маси тіла – 18.

Для запобігання випадків метгемоглобінемії у дітей, відібрано на дослідження на вміст нітратів 6 проб питної води з криниць у домогосподарствах, в яких мешкають діти до 3 років.

Окрема програма з іграми та розвагами діяла для дітей. Вони складали тарілку здорового харчування, приймали участь у майстер класі з правильного миття рук.

У селі Дубове надано близько ста послуг: відбулися консультації сімейного лікаря й офтальмолога, вимірювання артеріального тиску і рівня цукру в крові, вакцинація дітей та дорослих, швидкі тести на гепатити В, С.

Дошкільнятам у вигляді гри розказали про правильне харчування та провели майстер-клас з правильного миття рук.

А школярі навчилися надавати першу домедичну допомогу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У громаді на Волині навели лад на старому польському цвинтарі.

Реклама Google

Telegram Channel