Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Головний телесиноптик країни пережив страшну хворобу

Понад 30 років Микола Луценко вимовляв фразу: «Нехай проблеми та незгоди не роблять вам в житті погоди!».

Фото із сайту ukr.net.

Головний телесиноптик країни пережив страшну хворобу

«Нехай проблеми та незгоди не роблять вам в житті погоди! Нехай вам щастить і будьте здорові!» – легендарна цитата, яка стала візитівкою Миколи Луценка, який, на жаль, був змушений покинути роботу на телебаченні через важку хворобу

Програму «Миколина погода» запустили  у 1996 році. У перших випусках чоловік приміряв на себе різні образи героїв. Це були ролі від Отелло і Дездемони до Новорічної ялинки та Авітамінозу. Сам він жартує, що переграв геть усе, і додає: «Хіба що крім плоскостопості». 

Згодом телепрограма набула серйознішого вигляду, а сам ведучий з’являвся у кадрах в офіційних образах.

Однак все перервала хвороба –  у 2017 році Микола Луценко переніс інсульт, і йому відібрало мову.

– Інсульт стався дуже швидко. Прокинувся серед ночі, а кімната ніби пливе кудись. Не можу піднятися, не можу говорити. «Швидка» приїхала буквально через хвилин п’ять, а в лікарні мене дуже швидко взяли в оборот. Але говорити не міг – тільки одні матюки з мене вилазили. Не знаю чому, в житті я не використовую цю лексику. Лікарі сміялися: «Якщо матюкається, то буде толк». Потім була реабілітація», – розповів ведучий в одному з інтерв’ю.

«Говорити не міг – тільки одні матюки з мене вилазили. Не знаю чому, в житті я не використовую цю лексику.

Після пережитого Луценко вирішив переїхати з Києва до рідного Чернігова, щоб відпочити від великого та шумного міста.  У Чернігові будинок телеведучого розташований біля річки. Він розповідає, що навіть із балкона можна ловити рибу. Каже, що з початком повномасштабної війни не одразу зрозумів всієї загрози, аж поки не почали падати снаряди біля сусідніх будинків. А коли черговий авіаудар прийшовся по площі й перебив усі комунікації, тоді Микола прийняв рішення виїжджати. Забрав із собою сусідів і поїхали до Таращі, що на Київщині. Чоловік каже, що тоді їх так прийняла місцева тероборона, що навіть «мама рідна так не зустрічає».

На пенсію ведучий не скаржиться. Каже, що багато працював, і щонайважливіше – завжди офіційно. Тому сума пенсії вийшла чималою. Попри пенсію, Микола Луценко і досі іноді їздить до Києва по роботі, займається дубляжем. Зокрема, його голосом говорять Пан Пінг із «Панди Кунг-фу», у «Рататуї» – Гюсто та навіть у «Сімпсонах» – Гомер.  

А нещодавно Микола взявся за одну благодійну рекламу, з допомогою якої збиратимуть кошти на дрони. Зробити кожному свій внесок у перемогу – це зараз найважливіше.

Джерело: obozrevatel.com.

Оксана ГЕЙДОР

Читайте також: «Рятувальники закликають до обережності: з початку купального сезону втопилося 7 людей».

Реклама Google

Telegram Channel