Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Албанія рятується на останніх хвилинах і … «хоронить» Хорватію

І 38-річний хорват Лука Модрич – не всесильний...

Фото із сайту uefa.com.

Албанія рятується на останніх хвилинах і … «хоронить» Хорватію

Бо навряд чи «картаті» в заключному матчі виграють Італію

Щойно поєдинок розпочався, як захист Албанії почав працювати на повну потужність. Хорвати забрали м'яч собі і стали шукати будь-які підступи до воріт суперників.

Ті трималися стійко, не панікували, а на 11-й хвилині розродилися забійним для хорватів випадом. Асані з флангу грамотним пасом знайшов перед хорватськими воротами Лачі, а той головою пробив без шансів для Ліваковича – 0:1.

Як зазначає sport.ua, це було дежавю – з Італією в першому матчі на Євро-2024 албанці забили ще швидше. Той гол не дозволив їм домогтися підсумкового успіху, і вони зазнали поразки 1:2. Але Італія – не Хорватія. Паралелі з нею на цьому завершилися.

Як італійці, «картаті» швидко не відігралися. Пропустивши, вони багато контролювали м'яч, йшли вперед великими силами, шукали свій шанс, але зазнавали невдачі за невдачею. Під кінець півгодини матчу їх за провали під час творення могли по черзі покарати спочатку Хюсай, але сильно пробив над поперечиною, а потім Асллані – на щастя хорватів, Лівакович зіграв надійно.

Заключні 15 хвилин першого тайму пройшли в одному ключі – хорвати продовжували йти вперед, албанці оборонялися і намагалися контратакувати. З моментами була біда, не кажучи вже про по-справжньому гольові епізоди. Не дивно, що на стадіоні найцікавіші події відбувалися в секторі, де розташовувалися фанати з Албанії. Вони там відпалювали не тільки в емоційному плані.

Проте перед самою перервою перевагу албанської команди ледь-ледь не подвоїв Манай. Головою після поперечного пасу він пробив зряче, але Лівакович зіграв надійно.

Гра після відпочинку відновилася в колишньому ключі. І у хорватів нарешті-таки стало щось виходити. На 50-й хвилині на ударній позиції опинився свіженький Сучич – Стракоша відзначився хорошим сейвом. Незабаром здалеку щастя спробував Ковачич, потім неточно пробивав Пашалич. На 61-й хвилині пильність голкіпера Албанії перевірив Перішич. Через вісім хвилин Перішич віддав комфортну передачу на Пашалича, але той пробив головою лише в небезпечній близькості від правої стійки воріт Стракоші.

Реклама Google

Лише на 74-й хвилині хорвати домоглися бажаного. Крамарич на свій 33-й день народження зміг пробити і несподівано, і точно. 1:1 – Стракоша навіть не ворухнувся, оскільки м'яч після удару іменинника пішов у ціль на хорошому протиході.

А через дві хвилини оборона Албанії розсипалася вдруге. Удар Крамарича після передачі від Будіміра призвів до рикошету об ногу Г'язули – автогол, і – 2:1.

Камбек дозволив гравцям збірної Хорватії ґрунтовно перевести дух. Насамперед, це виражалося в тому, що вони отримали можливість діяти спокійніше. Рахунок був на їхню користь, і вже не їм, а албанцям потрібно було щось робити. Наставник команди Хорватії Златко Далич допоміг підопічним свіжими силами, випустивши на поле Сосу і Батурину. Його візаві з албанської збірної Сілвіньо відповів тим самим – у гру вступили Ходжа і Даку.

Албанці старалися до останнього, і змогли зробити, здається, неможливе. На п'ятій компенсованій хвилині Г'язула реабілітувався за автогол – нічия 2:2.

Фантастика і сенсація!

Євро-2024. Груповий етап. 2-й тур. Група B. Хорватія – Албанія – 2:2 (0:1 – Лачі, 11 хв.; 1:1 – Крамарич, 74; 2:1 – Г`язула, 76, авт.; 2:2 – Г`язула, 90+5).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург). Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція).

Відеоогляд гри – ТУТКА.

Євро-2024. Турнірна таблиця групи В:
Збірна І В Н П З:П О
1. Іспанія 1 1 0 0 3:0 3
2. Італія 1 1 0 0 2:1 3
3. Албанія 2 0 1 1 3:4 1
4. Хорватія 2 0 1 1 2:5 1

Завтра в групі В о 22:00 грають Іспанія – Італія.

А 24 червня на хорватів чекає зустріч з італійцями, а албанці того ж дня і тієї ж години поміряються силами з іспанцями.

Читайте також: Чому «Арсенал» хоче позбутися українця Зінченка вже влітку.

Telegram Channel