Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Наруга над могилами Героїв: затриманій призначать судово-психіатричну експертизу

Жінка ніяк не пояснила своїх мотивів. Тому їй призначать судово-психіатричну експертизу.

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

Наруга над могилами Героїв: затриманій призначать судово-психіатричну експертизу

Столичні правоохоронці затримали 60-річну жінку, яка 20 червня сплюндрувала могили військових Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, Павла Петриченка та Андрія «Джуса» Пільщикова на Аскольдовій могилі

Якщо судово-психіатрична експертиза визнає 60-річну жінку, яку підозрюють у сплюндруванні могил українських військових, осудноюЄ їй загрожуватиме до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомила заступниця начальника відділу комунікації поліції Києва Анна Страшок в етері національного телемарафону, цитує «Укрінформ».

«Жінка мотивів свого вчинку ніяк не пояснює. У нас є підстави вважати, враховуючи її поведінку і вчинок, який вона здійснила, що в неї є певні розлади здоров'я. Тому в межах розпочатого кримінального провадження буде призначена судово-психіатрична експертиза, яка визначить, чи є вона осудною, чи усвідомлювала вона свої дії.

За результатами цієї експертизи буде прийматися рішення, чи скерувати обвинувальний акт до суду, чи це будуть заходи медичного характеру».

Речниця зазначила: якщо експертиза визнає жінку осудною, згідно з чинним законодавством, їй загрожуватиме до 7 років позбавлення волі.

Як уточнила представниця поліції, кримінальне провадження щодо жінки розпочато за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу (Наруга над могилою). Враховуючи обставини злочину, планується перекваліфікація на ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою з хуліганських спонукань).

Зловмисниця перебуває в приміщенні Печерського управління поліції, де відбуваються першочергові слідчі дії. Найближчим часом їй повідомлять про підозру.

Страшок нагадала, що співробітники Печерського управління поліції за допомогою камер відеоспостереження змогли встановити, що до акту вандалізму на могилах українських військових Дмитра Коцюбайла, Андрія Пільщикова та Павла Петриченка причетна 60-річна уродженка Вінниччини, яка вже тривалий час мешкає в Києві.

Читайте також: Волинянин наживався на продажах благодійних авто.

Реклама Google

Telegram Channel