Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Волинський рятувальник не боїться швидко приймати рішення, бо від цього залежать людські життя

Чоловік майстер спорту, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України, володар Кубку України з пожежно прикладного спорту.

Фото: facebook.com.

Волинський рятувальник не боїться швидко приймати рішення, бо від цього залежать людські життя

Віталій Дудік – начальник караулу Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення м. Луцьк

Свою службу чоловік розпочав у 2007 році, коли побував на великих змаганнях рятувальників, що відбувалися у Луцьку. Тоді і захотів ближче познайомитись з цією професією. Йому вдалось успішно скласти іспити, після чого вступив на службу до лав ДСНС Волині.

Про це пише Головне управління ДСНС України у Волинській області.

За 17 років службової діяльності він брав участь у ліквідації наслідків багатьох надзвичайних подій, 2020 року в м. Галич Івано-Франківській області протягом двох тижнів разом з колегами ліквідовував наслідки паводку та надавав допомогу місцевому населенню.

Майже кожної зміни Віталій Дудік з колегами залучається до ліквідації різних подій, як от аварійне відкривання дверей квартири, у якій людині стало зле, до деблокування потерпілих внаслідок дорожньо-транспортних пригод тощо.

Про один із таких виїздів на подію неподалік села Брище Луцького району і розповів Віталій:

«Унаслідок зіткнення двох автівок деформовані конструкції заблокували водія, його стан був украй важким. Діяли оперативно, так, як вчили: разом з колегами за допомогою спеціального обладнання розрізали двері та стійку кузова, обережно вклали водія на ноші, передали лікарям. Життя людині врятували».

Віталій розповів, що виїжджаючи на будь-який виклик, завжди намагається якнайшвидше дістатися до місця події аби допомогти людям, які опинились у небезпеці, адже кожна секунда може стати вирішальною в цій боротьбі.

«Бути готовим потрібно постійно, як у моральному плані, так і у фізичному. Необхідно в потрібний момент не розгубитися, виконати свою роботу правильно та якісно. Основне, не боятися швидко приймати рішення, бо від цього залежать людські життя», – розповідає Віталій.

Виконувати складні завдання допомагає систематичне заняття фізкультурою та спортом, він – майстер спорту, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України, володар Кубку України з пожежно прикладного спорту.

Рятувальник активно підтримує збори на потреби захисників України та докладає всіх зусиль для перемоги, мріє, щоб наші захисники повернулися додому живими й здоровими.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громада на Волині зібрала понад 100 тисяч на допомогу військовому-земляку.

Реклама Google

Telegram Channel