Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Росія готує ядернй удар по заходу України

Невже остаточно злетів з котушок?

Фото ТСН.

Росія готує ядернй удар по заходу України

Його Москва збирається нанести в одне з місць, через яке проходять шляхи постачання зброї та техніки

Росіян хочуть зробити місце ураження непридатним для життя чи перебування людей. Зараз осатанілі московити нібито обирають конкретний регіон, по якому вдарити. Як пишуть ЗМІ, про такий ймовірний розвиток подій своєму уряду доповіла британська розвідка. Вони радять готувати жителів заходу України до удару.

 Нагадаємо, нещодавно секретар РНБО України Олександр Литвиненко у інтерв’ю The Times теж висловив думку, що Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї, якщо його армія буде розбита.

Як відомо, останнім часом Кремль знову активізувався у своїх погрозах влаштувати ядерний Апокаліпсис. Так, спочатку, спілкуючись із журналістами перед Петербурзьким міжнародним економічним форумом (ПМЕФ), Путін пообіцяв використати всі засоби, включно з ядерною зброєю, якщо виникне загроза суверенітету й територіальній цілісності Росії. А за тиждень до цього заступник голови російського МЗС Сєрґєй Рябков зробив припущення стосовно перегляду ядерної доктрини Росії через «неприйнятні дії» США й НАТО.

Що стосується російської телепропаганди, то там новітні геббельси регулярно обіцяють спопелити світ ядерною зброєю. Наприклад, нещодавно пропагандист Соловйов, який є чорним «ротом Кремля», зажадав вдарити по Яворівському полігону на Львівщині.

Ігор Романенко.
Ігор Романенко.

  Водночас військовий експерт Ігор Романенко вважає, що якщооб’єктивно аналізувати ситуацію, то зараз зовсім не той час, коли Росії було б доцільно застосовувати ядерну зброю. «По-перше – вони наступають, тому звичайним конвенційним озброєнням вирішують питання. По-друге – з військової точки зору, використання ядерного озброєння на лінії зіткнення, спричинить чимало проблем у тієї сторони, яка її застосує, а це дуже важкі наслідки», – каже генерал-лейтенант у відставці.

Він додав, якщо Росія застосує ядерну зброю проти України, то отримає жорстку реакцію від наших союзників: «Американці вже висловилися на цю тему. Якщо Росія застосує тактичну ядерну зброю проти України, то вони знищать у відповідь усі структури збройних сил РФ, які знаходяться на території України. Причому зроблять це конвенційною зброєю. Тобто це дуже суттєва заява – лишається вірити, що американці саме так і зроблять. Але нам потрібно готуватися до можливих ризиків», – зауважив аналітик. Особливо цивільним українцям, які проживають у західних регіонах. «Людям потрібно розповідати, як саме діяти в умовах ядерної загрози, де шукати укриття, як себе поводити та убезпечити. Таку роботу потрібно виконувати, цивільне населення має бути готовим до можливих викликів та наслідків», сказав Романенко.

Реклама Google

Telegram Channel